Ticaret Meslek Lisesi'nde okuyan öğrenciler, katsayının kaldırılmasına tepki göstererek, Belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı eylemde, Merve Tüz basın açıklaması yaptı. Merve Tüz: “ Geleceğimize sahip çıkalım. Günden güne kötüye giden eğitim sisteminde, her yıl değişen sınav sisteminin getirdiği zorluklarla beraber üvey evlat muamelesi gören biz meslek lisesi öğrencileri, şimdi de katsayı tartışmalarına kurban edilmek isteniyor. Stajda, okulda, sokakta, her yerde sömürülen biz liseliler, genç işsizler, ünversiteliler. Bunlara dur demenin zamanıdır. Yıllarca bizim adımıza kara verenlere dur demeliyiz. Eğitim yılı başında özel dershanelere para yatırarak kaydolan biz meslek liseliler, deneme tahtasına dönen eğitim sisteminde “ şimdi ne olacak?” diye kaygı duyuyoruz.
Sürekli olarak “Ülkemizin geleceği sizsiniz” denilen biz gençler artık kendi geleceğimiz için söz söyleyeceğiz. Şimdi söz bu ülkenin geleceği olan bizlerde ve biz kararımızı verdik” şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından toplanan meslek liseli öğrencileri belediye önünde katsayı sizin üniversiteler bizimdir sloganları attı. Sloganların ardından öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı dağıldı.