Düzce genelinde eğitimi yaygınlaştırmak için yapılan ilçe Meslek Yüksek Okulları ek kontenjanların açıklanmasıyla birlikte haftaya yeni eğitim yılına başlayacak. Çilimli Meslek Yüksekokulu'da yeni dönemde eğitim verecek yüksekokullar arasında bulunuyor. Yapılan çalışmaların haftaya kadar bitmesi beklenirken haftaya gelen öğrencilerle birlikte okulun açılışı da gerçekleşecek.

"Haftaya okulumuzun açılışını gerçekleştireceğiz."

Eğitime açılacak olan Meslek Yüksekokulunun Müdürü Profesör Doktor Mustafa Kepez'de yapılan çalışmaları değerlendirerek “Okulumuzda çalışmalar var ve haftaya okulumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Yüksekokulumuzun yapılmasında emeği geçen başta Valimiz Bülent Kılınç olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Görüldüğü gibi okulumuz modern bir yapıya sahip. Öğrenciler içinde eğitim açısından her türlü olanağı bünyesinde barındırıyor. Şu an kantin işletmesi sorunu var ama onuda bugün halledeceğiz. Okulumuz yeni eğitim yılına tamamıyla hazır diyebiliriz.” şeklinde konuştu.

"Kadro sorunumuz MYO'lara da yansıyacak."

Düzce Üniversitesi'nin personel sorununa değinen Düzce Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Funda Sivrikaya Şerifoğlu'da kamuoyunda istenen 170 kişilik kadronun sadece açılacak olan hastane için istendiği gibi bir yanlış izlenim oluştuğunu belirterek “İstediğimiz kadro sadece hastane için değil üniversite bünyesindeki fakülteler ve yüksekokulları içinde gerekmektedir. Bu bakımından sancılı bir dönem yaşamaktayız. Çünkü kadro sorunumuz yeni açılacak olan Meslek Yüksekokullarına da yansıyacak. Bu sorunu çözmek için girişimlerimiz devam ediyor. Şimdilik kadro sorunuyla uğraştığımızı söyleyebilirim.” ifadelerine yer verdi.

60 öğrenci eğitim görecek.

Kadro sorununun hangi alanları etkileyeceği ilerleyen günlerde netlik kazanacakken haftaya açılışı gerçekleştirilecek olan Çilimli Meslek Yüksekokulu bünyesinde Organik Tarım ve Bilgisayarlı Muhasebe bölümleri bulunacak. Ek kontenjanlarla birlikte bölümlere 30'şar öğrenci olmak üzere 60 öğrencinin gelmesi bekleniyor.