Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirilmesini hedefleyen “Yarını Kodlayanlar” projesinin ikinci ayağı Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün katılımıyla tanıtıldı.

Proje kapsamında Aralık ayından beri Düzce’de 7-14 yaş aralığındaki 100 çocuğa eğitim verildi. Projenin ikinci ayağında ise gelecek 2 ay boyunca Düzce’de 300 çocuğa ulaşılması hedefleniyor. Karadeniz Bölgesi’nde toplam bin 100 çocuğun eğitimlerden yararlanacağı öngörülüyor.

“Bu proje çocuklarımıza dijital dünyanın kapısını açma noktasında önemli bir adım”
Lansmana katılan Bakan Özlü, dijital gelişimin artık gereklilik olduğunu ve Türkiye’nin de buna ayak uydurduğunu ifade ederken programın Düzce’yi de kapsamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Özlü, “Bizler; dijitalleşmeyi merkeze koyduk, dijital bakanlık olarak öncü bir görev üstlendik. Sevinerek görüyorum ki; dijitalleşme konusunda toplumsal farkındalık hızla yayılıyor. Yarını Kodlayanlar Projesi, çocuklarımıza dijital dünyanın kapısını açma noktasında önemli bir adım atıyor. 10 bini aşkın çocuğumuza kodlama ve robotiğin temellerini öğreten bu projenin, daha da büyümesi, benzer projelerin de hayata geçmesi ile Türkiye dijital dönüşümde önemli bir eşiği aşmış olacak” ifadelerini kullandı.

“İlimiz kodlama alanında gelişmeler kaydetmeye devam ediyor”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise şunları kaydetti:

“Buradaki faaliyetimiz çok önemli ilimiz ve Türkiye açısından çocukların kodlama eğitimi alması. Bu manada Vodafone’a teşekkür ediyoruz, ilimizde çok güzel bir etkinliğe imza attılar. İlimiz bu manada da bir takım gelişmeleri kendi çapında kaydetmeye devam ediyor geçtiğimiz yıldan beri. Bundan sonra büyük bir ivme ile kodlama çalışmalarında çabalarımız yeni bir büyüme kazanmış olacak.”

“Dijital dünyanın dili kodlama”
Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ise Düzce’nin kodlama konusunda öncü bir şehir olduğunu vurguladı.

Deegan, “Düzce kodlama konusunda öncü bir şehir. “Düzce Kodluyor” projesiyle örnek bir girişim başlattı. Bu sayede binlerce Düzceli çocuk kodlama öğrendi. Vodafone olarak çorbada bizim de tuzumuz bulunsun istedik ve projemize Düzce’yi de kapsadık. Dijital dünyanın dili kodlama, geleceğin meslekleri kodlamaya dayanacak. Her bir çocuğumuz kod yazmaya başladığında Türkiye dijitalleşmiş olacak” şeklinde konuştu.


Haber: Ö.YILMAZ