“Doğayı Takip Et! Gör, Yaşa, Hisset” Projesi, bireylere erken yaşlarda çevre farkındalığı ve çevre bilincini kazandırmanın yanı sıra yaparak, yaşayarak öğrenme olanağı sunuyor.

Meslek seçimi ile ilgili kararları yavaş yavaş şekillenmeye başlayan 8. sınıfa geçmiş öğrencilerin, sınıf dışı ortamda yürütülen bir çevre eğitimi programı ile çevre okuryazarlıklarını geliştirmeleri hedefleniyor.

İnsanın doğayla temasının azalması, sosyal medya ortamlarında geçirilen zamanın artması gibi durumlar, günümüzdeki çocukluk deneyimlerini değiştirdiğini vurgulayan uzmanlar, “doğayı yeterince deneyimleyemeden, kitaplardan ve medyadan öğrenen çocuklarımız, çevre sorunlarından haberdar olduklarında korkular geliştirebilmekte, doğayı seven, onunla anlamlı iletişim kurabilen bireyler olmak yerine doğadan korkan, tüketim odaklı bireylere dönüşebilmektedir.” İfadelerinde bulundu.

Öte yandan Çakırlar Ortaokulu öğretmeni Hilal Çetin'in proje uzmanı olarak, okul müdürü Mehmet Akyıldız'ın ise rehber olarak görev aldığı proje kapsamında 17 farklı başlıkla, alan uzmanı akademisyenler eşliğinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.