Düzce İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi ve Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü işbirliği ile "İnternetin Güvenli Kullanımı ve Siber Zorbalık" konulu eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Sosyal hizmet uzmanları tarafından lise kademelerinde gerçekleştirilen eğitimde, öğrenciler internetin olumsuz etkilerine karşı uyarıldı. İnternetin birçok kullanım alanı olduğunu vurgulayan uzmanlar, güvenli ve doğru bir şekilde kullanıldığında internetin pek çok fayda sağlayacağını kaydetti.

Uygun sınırlarda kullanılmadığında ise davranış, iletişim, ticari, içerik, dijital ayak izi ve bağımlılık gibi bazı risklerle karşılaşabileceğinin altı çizilerek, bu riskleri tanımanın önemi vurgulandı. Öğrencilerle onların da katılımı sağlanarak atölye çalışması şeklinde eğitsel bir farkındalık çalışması da gerçekleştirildi.

Eğitim içeriği genel olarak dijital dünyanın riskleri ve zorbalık, siber zorbalık kavramlarını tanımaları, bu durumlarla karşı karşıya kaldıklarında neler yapabilecekleri, dijital ortamlardaki hak ve sorumlulukları gibi başlıklardan oluştu.