Düzenlediği basın açıklamasında, yeni eğitim-öğretim yılının, Düzce’deki bazı okullarda sıkıntılar ile başladığını söyleyen Türk Eğitim Sen Düzce Şubesi Başkanı İsmail Şişman, Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, yaşanan aksaklıklar için bir an önce harekete geçmesini istedi.

Düzce’deki birçok okulda temizlik ve güvenlik görevlisi personelinin olmadığını belirten Şişman, “Ülkemizin ve dünya ülkelerinin salgın hastalık nedeniyle içinden geçtiği bu zor günlerde yaklaşık 1,5 yıldır devam eden uzaktan eğitim süreci şimdilik yüz yüze eğitime başlanarak sonlandırılmıştır. Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimizin verdiği mücadele takdire şayandır ve dünyada örnek gösterilecek örneklerle doludur. Bu zorlu süreçte mücadeleden geri durmayan tüm öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Yüz yüze eğitime başlamış olmamız tüm eğitim paydaşları tarafından büyük bir sevinçle karşılanmış, okullarımız çocuklarımızın sesleriyle şenlenmiştir. Ancak, okulların açılmasıyla birlikte henüz tamamlanamamış eksiklikler ve yaşanan sorunlar gün yüzüne çıkmış, sevincimiz endişeye dönüşmüştür” diye konuştu.

Bazı okullarda öğrenci yoğunluğu yaşandığını ve bu nedenle derslik sıkıntısının baş gösterdiğini dile getiren Şişman, yeni eğitim – öğretim yılının başında yaşanan sıkıntıları ise şu şekilde sıraladı:

“Sayın bakanımız tüm okulların eğitim öğretime hazır olduğunu açıkladı. Ancak her sene başında yaşanan okullarımızın temizlik personeli ve güvenlik görevlisi sıkıntısı bu yılda yaşanmaktadır. Okullarımızın büyük çoğunluğunda temizlik personeli ve güvenlik görevlisi bulunmamaktadır. Sayın bakanımıza tüm okulların hazır olduğu bilgisini kim vermiştir. Bu bilgiyi verenler sayın bakanı yanıltmaktadır. Buradan soruyoruz; Okulların temizlik personeli ve güvenlik görevlisi ihtiyacı hangi tarihte giderilecek? Bu hassas süreçte okullarda yaşanan problemlerden kim sorumlu olacak? Bazı bölgelerimizde bulunan okullarımızda yaşanan öğrenci yoğunluğu derslik sıkıntısını beraberinde getirmiştir. Sınıflarda yer yer 35-40 öğrencinin olduğu, okulun tüm bölümleri dersliğe çevrildiği halde öğrenciler toplantı salonlarında eğitime devam etmektedir. Salgınla mücadele ederken sınıf mevcutlarının bu yoğunluğu hastalığa açık davetiye çıkarmaktadır. Bu okullar için tüm imkanlar harekete geçirilmeli ve tüm seçenekler değerlendirilmelidir. Taşıma ihalesi yapılmayan bölgelerde gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerekmektedir.”

Açıklamasında öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Şişman, son olarak şunları söyledi:

“Bazı okul yöneticisi arkadaşlar mevzuat noktasındaki bilgi eksikliğinde kaynaklı, ben yaptım oldu mantığı, bana bir şey olmaz, istediğim öğretmenin programını istediğim gibi yaparım, öğretmen süt iznini benim belirlediğim süre ve zamanda kullanacak, istediğim öğretmeni norm fazlası yaparım, kadromu okulda tutmak için okul öncesini ilkokul ya da ortaokula taşırım, benim haberim olmadan herhangi bir müdür yardımcısı bu okulu tercih edemez, vb. söylem ve eylemlerle çalışanların moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkilemektedir. Umarız ki bu arkadaşlarımız makamdan, yakınlarından, siyaset/sendikadan kaynaklı güç sarhoşluğu içinde değildirler.  2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 6 Eylül pazartesi günü itibariyle başlamış olup sevgili öğrencilerimize, öğretmen arkadaşlarımıza, Düzcemiz’e ve Ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz. Ülkemizin ve dünya ülkelerinin salgın hastalık nedeniyle içinden geçtiği bu zor günlerde yaklaşık 1,5 yıldır devam eden uzaktan eğitim süreci şimdilik yüz yüze eğitime başlanarak sonlandırılmıştır.  Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimizin verdiği mücadele takdire şayandır ve dünyada örnek gösterilecek örneklerle doludur. Bu zorlu süreçte mücadeleden geri durmayan tüm öğretmenlerimize teşekkürü bir borç biliyoruz.”

HABER: Savaş ARI