Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı İsmail Şişman, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Şişman, eğitim çalışanlarının ve okulların eğitim öğretime birçok sorunla başladığını kaydetti. Eğitimdeki sorunları 8 ana başlık altında sıralayan Şişman özellikle okulların açılmasına birkaç gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilen TEOG tartışmalarına ilişkin dikkat çeken bir yorumda bulundu.
 
“Son 15 yılda 6 Bakan ile kez farklı isimlerde sistem değişikliği yaşanmıştır” diyen Şişman, konuyla ilgili olarak “Eğitimdeki başarısızlıkları sisteme bağlamak, insanları kandırmak ve topu taca atmaktan başka bir şey değildir. Yeni sistemin adı Mülakatla Torpilli Öğrenci Seçme Sınavı (MTÖSS) mı olacaktır?” ifadelerini kullandı.
 
Şişman eğitimdeki sorunlarla ilgili olarak Müfredat Sorunu, Eğitimde Liyakatın Önemi, Mülakat Sistemi, Öğretmen Performans Değerlendirme ve Rotasyon, Öğretmenlik Kariyer Basamakları, Eğitime Hazırlık Ödeneği ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı’na ilişkin konu başlıklarıyla değerlendirmelerde bulundu.


Haber:Y.SEVER