Milli Eğitim Bakanlığı tarafından suyun önemine dikkat çekmek ve su tasarrufunu özendirmek amacıyla 81 ilde kısa film yarışması düzenlendi. Çilimli Anadolu Lisesi de yönetmenliğini Okul Müdürü Mevlüt Uçarcı’nın yaptığı "Suyun Dersi" adlı film ile Düzce’yi Ankara'da temsil etti.

Müdür Uçarcı, yaptığı açıklamada, “Küçük, mütevazi binamız ve kısıtlı imkanlarımıza rağmen bunlardan şikayet etmek yerine, eksiklikleri ve olumsuzlukları fırsata dönüştürerek akademik başarının yanında bu salgın sürecinde sosyal kültürel edebi ve sanatsal faaliyetlere de ağırlık vererek öğrencilerimizle birlikte farkındalık oluşturuyoruz. Onların gönlüne, ruhuna dokunmak istedik” ifadelerini kullandı.

Uçarcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlatmış olduğu ‘Öğretmenim Yanı Başımda Kitabım Başucumda’ projesi sayesinde her akşam aynı saatte 20.00'de tüm Düzce halkının kitabın ve okumanın tadına vardığını belirterek emeği olanlara teşekkür etti.

Üniversite sınavlarına hazırlanan ancak yeni tip koronavirüs salgını sürecinde uzun süre okullarından uzak kalan 12. Sınıf öğrencilerine ayrı bir önem verdiklerini belirten Uçarcı, “Son sınıf öğrencilerimizi üniversite sınavlarına hazırlarken uzaktan online ders, deneme sınavları, yüz yüze destekleme kursları yaparak öğrencilerimizin geleceğine ışık tutmaya çalışıyoruz” dedi.

Eğitimin uzun soluklu bir ekip işi olduğunu belirten Uçarcı, katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdür Murat Yiğit'e, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Yurttaş’a teşekkür etti.

HABER: Mehmet GÜNESEN