Düzce’nin eğitimden turizme, tarımdan sanayiye kılcal damarlarını oluşturan her lokomotifte gelişmesi ve kalkınması için 1993 yılında kurulan ancak son senelerde kabuğuna çekilen Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı’nın bu işlevsiz haline gönlü dayanmayan İş İnsanı Ahmet Mutlu’nun yönetime talip olması ile vakıfta yeni sayfa da açılmış oldu. Geçtiğimiz 3 Temmuz’da gerçekleşen kongre sonucunda, Düzce’nin seçkin isimlerinden oluşan yönetimiyle göreve seçilen Mutlu, kurumlara yönelik ziyaretlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı yönetimi, ziyaret ettikleri Düzce Üniversitesi’nde senato üyeleri ile tanışma toplantısında bir araya geldi.

Düzce’nin ve üniversitenin gelişimi için birlikte yapılan çalışmaların devam edeceğinin vurgulandığı toplantıya; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kurucu Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Mutlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Prof. Dr. M. Akif Öncü, Üniversite Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, vakıf ve üniversite senato üyeleri katılım gösterdi.

Rektör Çakar’dan Düzce’ye kattıkları değerler için teşekkür  

Toplantıda, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversitenin eğitim ve öğretim faaliyetleri ile bölgesel kalkınma çalışmalarını içeren bir sunum yaptı. Düzce sevdalılarıyla bir arada bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektör Çakar, Düzce’ye kattıkları değerler için herkese teşekkür etti.

Düzce Üniversitesi’nin son yıllarda kazandığı uluslararası başarılarla kurumsal imajını güçlendirdiğinin altını çizen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversitenin sağlık alanında dünya genelinde 2 bin üniversitenin dahil olduğu sıralamada 600. sırada olduğunu, Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında da 8. olduğunu sözlerine ekledi. Bin 700 üniversitenin yer aldığı Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması’nda ise 300. sırada bulunan Düzce Üniversitesi’nin, yine devlet üniversiteleri arasındaysa üçüncü olmayı başardığını söyleyen Çakar, sanayi gelirindeyse dünyada 90. olan kurumun, mühendislik alanındaysa devlet üniversiteleri arasında birinci olduğuna dikkat çekti.

Karşılıklı tanışmanın ardından birlikte yapılabilecek çalışmaların da değerlendirildiği toplantı, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.