Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı için heyecan dorukta. Hayalindeki liseyi kazanabilmek için sınava girecek olan 8. sınıf öğrencileri için, LGS sınavı 2 oturumla gerçekleştiriliyor. Her öğrenci sınava kendi okulunda girerken, sınavın birinci oturumu 09.30'da tüm sınav merkezlerinde eş zamanlı olarak başladı.

İkinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Öğrenciler sınavda ter dökerken aileleri de dışarıda onlara manevi destek olacak.

Gençlerin hayatlarını şekillendirecek sınav öncesi Düzce Valisi Cevdet Atay öğrencilere başarılar dilerken Düzceliler’i de uyardı. Vali Atay, “Sevgili Öğrenciler! Yarın yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavında (LGS) hepinize başarılar diliyorum. Vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin rahat bir ortamda sınava girebilmeleri için, yüksek sesten kaçınmalarını ve daha duyarlı olmalarını rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.

2021’de Düzce’de 5 bin 311 öğrenci LGS’ye girmişti. Buna karşılık öğrencilerin sınavla yerleşebilecekleri kontenjan sayısı 690’da kalmıştı. Sınav sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Öğrencilere sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecektir.