Düzce’de 2021 – 2022 eğitim – öğretim yılının ikinci dönemi için ilk ders zili çaldı. İlk ders zilinin çalması ile birlikte, binlerce öğrenci eğitim gördüğü okulun yolunu tuttu. Ancak Kaynaşlı ilçesine bağlı Çakırsayvan ve Samandere köylerinde oturan 23 öğrenci, okul servisinin olmaması nedeniyle okullarına gidemedi.

Okul servisinin olmaması nedeniyle 2021 – 2022 yılı eğitim öğretim yılının ilk dönemine 2 ay gecikmeli başlayan Çakırsayvan ve Samandere Köylerinde oturan öğrenciler, ikinci dönemde de servis sıkıntısı çekmeye başladı.

Öğrenci Velisi: “Yıl 2022, biz hala hiçbir noktaya gelemedik”

Seslerini duyurabilmek için ilgili şikâyetini 0 542 589 07 98 numaralı Öncü Haber whatsApp ihbar hattına yapan bir öğrenci velisi,  “Köydeki çocuklarımı okula gidemiyorum. Köylere servis vermedikleri için çocuklar okula gidemiyorlar. Gerçekten çok çaresiziz, çocuklarımız eğitimden mahrum kaldı. Her yıl aynı problemi yaşıyoruz. Yıl 2022, bizim hayla hiç bir noktaya gelemedik” serzenişinde bulundu.

Köy Muhtarı Kurnaz: “Bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz”

Çakırsayvan Köyü Muhtarı Mustafa Kurnaz ise, ihale sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle köye servis aracı gelmediğini belirtti. Köylerinde toplam 11 öğrencinin bulunduğunu söyleyen Kurnaz, “Konu ile ilgili Valilikle ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüm. Sorunun bugün çözüleceğini belirttiler. Bekliyoruz, ilk dönemde de öğrencilerimiz 2 ay okullarına gecikmeli başlamıştı. Aynı durum Samandere Köyünde de yaşanıyor. Orada da 12 öğrenci var. Bu soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi.

HABER: Savaş ARI