Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, Düzce’deki okul idarecilerinin yeniden görevlendirilmesinde liyakat ve nitelik bakımından, liderlik vasıfları göz önünde bulundularak tespit edilmesi, başarılı idarecilerin tecrübeleri, kurum kültürünün devamı adına, adil ve vizyon sahibi kişilerin tercih edilmesinin Düzce’ye katkı sağlayacağını söyledi.


BENDEN OLSUN ÇAMURDAN OLSUN!


“Benden olsun çamurdan olsun, benden olmayana hayat hakkı tanımam, emir erim olsun” gibi düşüncelerle tercih yapılmamasını isteyen Çakmak, “Düzce’mize yapılacak olan idareci seçimlerinde evrensel ve İslami ahlâkın göz önünde bulundurularak atamaların yapılacağını düşünüyoruz.” dedi.


“Bir millet için en önemli en esaslı nokta, eğitim meselesidir.” Diyen Çakmak, “Kaynaşmış bir millet haline gelmenin, çağdaşlaşmanın, kalkınmanın, hür ve demokratik bir toplum olabilmenin en etkili aracı eğitimdir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüce bir toplum halinde yaşatır, ya da bir milleti esarete ve sefalete terk eder. Allah Rasûlü (sav) yöneticilerle alakalı en hoşlanmadığı ve azabının en çetinine maruz kalacak olanı da zalim yöneticidir.” Bu konuda karar merciinde bulunanlar üzerlerindeki sorumluluğun ve vebalin bilinci içerisinde hareket etmelidir. İyi niyet ve samimiyetle yaklaşıldığı sürece problemlerin en aza indirilmesi mümkün olacaktır. Bunun içinde gerek Milli Eğitim Müdürümüzün, gerek siyasilerin ve gerekse samimi ve iyi niyetli bürokratlarımızın gayreti ve isteği şarttır. Bizim değerlendirmelerimizde bu gayret ve isteğin gücü oranında olacaktır. Yapılan çalışmaların tarafımızdan dikkatli bir şekilde izlendiğinin ve yapılacak olan atamaların takipçisi olacağımızın tüm kamuoyunca bilinmesini isteriz. “ifadelerini kullandı.

 

 

 

Haber: S. Kaşkır