Eğitimde kaliteyi arttırmak ve matematik alanında öğrencilerin gelişmesi amacıyla Oyak Beton tarafından 17 ilde eş zamanlı olarak yapılan “Oyak Liselerarası Matematik Yarışması” bugün Düzce'de de gerçekleştirildi. Yapılan yarışmada öğrencilere 4 soru sorulurken 3 saatlik zamanda verildi.

Yapılan yarışmanın ardından Düzce'den yarışmaya katılan okulların öğrencilerine katılım belgeleri ve satranç takımı verilirken yarışmanın sonucu TÜBİTAK Bilim İnsan Destekleme Daire Başkanlığı tarafından incelenerek Ocak ayı içerisinde açıklanacak.

Yapılan yarışmayla öğrencilerin matematik alanında gelişme sağlanmasının hedeflendiğini belirten Oyak Beton Genel Müdürü Ramazan Yücel, “Bildiğiniz gibi bir çok ülkenin adını taşıyan bir örneği vardır. Ama ülkemizde adımızı taşıyan ve ciddi çalışmalara imza atan kişi sayısı çok azdır hatta yoktur diyebiliriz. Bizde bu nedenle her konuyu bünyesinde barındıran ve eğitim açısından büyük önem taşıyan matematik konusunda öğrencileri eğitmek için böyle bir çalışma başlattık. Ülkenin adını taşıyacak bir gencimizi bile ülkeye kazandırabilirsek bizim için büyük gurur olur.” şeklinde konuştu.

İlerleyen süreçlerde fizik dalında da yarışma yapmayı düşündüklerini belirten Yücel, “Şimdilik sadece matematik olarak yarışmayı ele aldık. Ama bize özellikle fizik alanında da yarışma yapılması konusunda istekler geliyor. Eğer koşullar elverirse ilerleyen zamanlarda fizik dalında da yarışma yapmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan yarışma kapsamında yarışmaya katılan tüm okullara bin 500 YTL ödülü verilirken şampiyon okul ve ekibine ise bin YTL değerinde birer kese altın, şampiyon okula 15 bin YTL değerinde karma laboratuvar ve şampiyon öğrencilerin ailelerine bin YTL değerinde hediye çeki verilecek.