Yeni tip koronavirüs pandemisi her alanı olduğu gibi ekonomi ve sanayiyi de etkiledi. Büyük firmalar büyükşehirlere yatırım yapmak yerine diğer kentleri tercih eder hale geldi. Türkiye’nin iki büyük kenti Ankara ve İstanbul’un tam ortasında yer alan ve liman bölgesine de yakın olan Düzce, ortaya çıkan yeni ekonomik dengelerde iş dünyasının gözde bölgelerinden biri haline geldi.

Düzce yatırımcının gözdesi

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilmesi için süreç devam ederken MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 2022’de Düzce’nin de aralarında bulunduğu illerde yatırımlar gerçekleştireceklerini söyledi. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Yatırım Yılı ilan ettikleri 2022'de MÜSİAD üyelerinin 25 milyar liralık yatırım yapmasını ve 25 bin ek istihdam oluşturmasını beklediklerini söyledi.

Hedef büyükşehirlere göçü durdurmak

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, üyelerini Anadolu'ya yatırıma teşvik ettiklerini, orada iş gücü ve kiraların daha uygun maliyetli olduğunu, daha rahat personel bulunabildiğini söyledi. Büyükşehirlere göçü durdurmak ve tersine göç sağlamak istediklerini dile getiren Asmalı, bu kapsamda 2022'de Düzce, Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Çanakkale, Mersin, Samsun, Karabük, İzmir ve Kayseri gibi illerde üyelerinin yatırımlarını hayata geçireceğini anlattı.

Her alanda yatırım

Asmalı, "Amacımız 81 ilde bu yatırım ağlarını organize ve koordine etmek. Bu yatırımlar gıda, otomotiv, tekstil, metal, ambalaj, enerji, inşaat sektörü gibi hemen hemen bütün sektörlerde olacak. Özellikle ithalatı ikame edecek ürünlerin üretilmesi noktasında çalışmalar yapıyoruz. Bu noktada üyelerimizi bir araya getirmeyi getirerek yatırımlar yapılmasını amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Firmaların yatırım iştahının sürdüğünü vurgulayan Asmalı, ancak şu anda enflasyonun büyük sorun teşkil ettiğinin ve bu rakamın bir an önce düşürülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öncü  Haber Merkezi / AA