Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde okullarda temizlik alanında toplam 277 kişiye yönelik Toplum Yararına Program düzenleneceği bildirildi. Program 2 Ekim 2017 ile 15 Haziran 2018 tarihleri arasında 9 ay süreyle gerçekleştirilecek. Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR)’nden yapılan yazılı açıklamada program süresince, katılımcıların 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında çalıştırılacağı ve çalışanlara asgari ücret üzerinden aylık ödemeler yapılacağı aktarıldı.

Programa başvuru için aranan şartlar ise şöyle sıralandı:

  • İŞKUR’ a kayıtlı işsiz olmak,

  • Türk vatandaşı olmak,

  • 18 yaşını tamamlamış olmak,

  • İŞKUR’ un düzenlediği kurslara son 6 ay içerisinde katılmamış olmak,

  • Emekli ve malul aylığı almamak,

  • Öğrenci olmamak (Açıköğretim öğrencileri hariç),

  • TYP‘den 1 yılda en fazla 9 ay yararlanma.

Ayrıca aynı adreste ikamet edenlerden birden fazla kişi başvuru yaparsa durumu uygun olan sadece bir kişi programa alınacak. Adrese dayalı Nüfus Kayıt sistemine göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücret miktarının üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamayacak. Yurtlar ve Sığınma evleri gibi toplu yaşam alanlarında ikamet edenlerde ise bu şart aranmayacak.

Terör örgütleri ile irtibatı olanlar TYP’ye katılamayacak
Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olanlar TYP’ye katılamayacak.  

Dezavantajlı grup içine yer alan kişilere öncelik verilecek istihdam için alımlar, erkeklerde 35 yaş üstü kadınlarda ise 18 yaşından gün almış kişiler arasından yapılacak.

Son başvuru tarihi 22 Eylül
Başvurular, 18 - 22 Eylül 2017 tarihleri arasında şahsen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü veya www.iskur.gov.tr web sayfasından yapılacak. Düzce Çalışma ve İş Kurumu’na başvuru yapıldıktan sonra çalışmak istenilen okul idaresine de başvuru yapılması gerekiyor.
Başvurular bittikten sonra komisyon marifeti ile çalışacak adaylar belirlenecek ve 27 Eylül 2017 tarihinde saat 14:00’da İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilan panolarında duyurulacak.

Listede adı bulunan kişilerin en geç 28 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar İl Milli Eğitim Müdürlüğü mutemetlik birimine başvurarak işe girişlerini yaptırması gerektiği kaydedilirken, işe başlama tarihi ise 2 Ekim 2017 olarak açıklandı.

Haber:C.ÜSTÜNER