Yargı engeli aşılan ve Pirinçlik bölgesinde kurulacak olan Akçakoca Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde mutlu sona yaklaşıldı. Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, yaklaşık 88.5 hektar alanı kapsayacak OSB hakkında son gelişmeleri paylaştı. Akçakoca Postası'na açıklamalarda bulunan Pazvant, göreve geldiği günden bu yana OSB için çalıştıklarını ve nihayet resmi olarak bir sonuca vardıkları söyledi.

"OSB kurulması işlemi önümüzdeki haftalarda bitmiş olacak" 
Pazvant, çalışmalarda gelinen noktaya ilişkin verdiği bilgilerde şöyle konuştu: "Organize sanayi bölgesi ile ilgili ÇED ve Sağlık Koruma Bandı çalışmalarımız vardı. Sağlık Koruma Bandı'nı 2 ay önce bitirmiştik. Sağlık Bakanlığı'ndan gerekli işlemleri yaptırdık. ÇED sürecine geçmiştik. Geçen hafta sonu itibariyle ÇED’imiz çıktı. Bu ay sonuna doğru yazımız gelecek. ÇED yazısı ile bakanlığa başvuracağız. Mütevelli heyet kurulacak. OSB kurulması işlemi önümüzdeki haftalarda bitmiş olacak. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yani 3. senenin sonunda meyveleri toplamaya başlayacağız.“ dedi.

42 tane niyet mektubu var
"Bu bizim için ayrı bir mutluluk." diyen Başkan Pazvant, açıklamasına şöyle devam etti: "İnşallah bu ay sonuna kadar resmi olarak OSB kuruluş işlemi gerçekleşmiş olacak. Niyet mektupları şu anda elimizde. İlk günden beri 42 tane niyet mektubu var. Yani kurulacak olan OSB içinde 42 tane irili ufaklı niyet mektubu var. Bu mektupların bir zorlayıcılığı yok. Mektubu verdi illa buradan alacaksın diye bir kural yok. Ama bizim ona da ihtiyacımız da yok. Hala başvurular geliyor. Akçakoca’nın sayılı iş adamlarından birisi de bir yer istedi. Yani bizim yerle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Yerimiz yetmiyor zaten. Bizde devası sanayi olsun, her tarafı sanayi olsun isteniyoruz. Zaten de olmaz. Yerimiz belli.88.5 hektar yerimiz var. En verimli, en düzenli, Akçakoca’ya katkı sağlayacak, kollayacak iş adamlarına vermek istiyoruz. Mütevelli heyeti kurulacak. Kanunen atananlar olacak. Yani Akçakoca’nın yöneticileri bunun içerisinde olacak."

Haber: C. Üstüner