Tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle ünlü Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Ramazan Bayramı'nda yoğunluk yaşandı.

"Batı Karadeniz'in incisi" olarak adlandırılan, 38 kilometrelik sahil şeridine ve 3 mavi bayraklı plaja sahip Düzce'nin Akçakoca ilçesi de Ramazan Bayramı'nda ziyaretçilerin uğrak noktaları arasında yerini aldı.

Yeşil ve mavinin buluştuğu, Ankara ve İstanbul gibi iki metropol şehrin ortasında bulunan ilçe, çevre il ve ilçelerden gelen günübirlikçi tatilcileri de ağırladı.

Otel ve pansiyonların yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdiği ilçede, yaklaşık 40 bin olan nüfus bayramda 3 kat artış gösterdi.

Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Rıza Çakar, yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı yoğunluğunun işletmecilerin beklentisini karşıladığını söyledi.

Esnafın yoğunluktan memnun kaldığını aktaran Çakar, "Otellerimizin doluluk oranında beklediğimiz seviyelere ulaşıldı. Havaların zaman zaman yağışlı olmasına rağmen yerli turistler ilçemize ziyaretlerini yaptı." dedi.

Çakar, yaz sezonuna hazırlandıklarını dile getirerek, yaz döneminde de buna benzer bir hareketlilik beklediklerini kaydetti. (Öncü Haber/AA)