Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Denetim Seferberliği” kapsamında Düzce merkez ve ilçelerinde gıda ve su ürünlerine yönelik kontrollerin yoğunlaştırılarak gerçekleştirildiği bildirildi.


Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek; “Bakanlığımız, il müdürlükleri kanalı ile ülke genelinde gerçekleştirdiği ve halkın yoğun olarak tükettiği ürünlere yönelik; gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri ile iç sular, balıkçı barınağı, soğuk hava depoları ve perakende balık satış yerlerine yönelik denetimler arttırıldı.

İlimizde de bu kapsamda 25-28 Ekim 2021 tarihleri arasında; 595 adet gıda işyeri ve 56 adet su ürünleri denetimi gerçekleştirildi.

Denetimlere rutin olarak devam edilecek olup, vatandaşların gıda alırken, etiketinde belirtilen muhafaza koşullarında satışa sunulan, bakanlığımızdan onay ve kayıt almış denetimli firmaların ürettiği orijinal, ambalajı açılmamış, son tüketim tarihi geçmemiş gıdaları veya taze su ürünlerini fatura ya da fiş  belgeleri ile almaları önem taşıyor.

Şüphe duyulan ürünler ile ilgili tüketiciler; telefonla ALO 174 Gıda İhbar Hattı veya 0501 174 0 174 Whatsapp Gıda İhbar Hattı üzerinden şikayette bulunabilir.” İfadelerini kullandı.