Tüm dünyada etkisini sürdüren Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınında diğer sektörlerde olduğu gibi en çok taşıma, toplu taşıma ve nakliye sektörü etkilendi. Sokağa çıkma kısıtlamaları ve yüzde 50 taşıma kapasitesi gibi alınan kararlar nedeniyle zor bir süreçten geçen şoför esnafları için, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, destek çağrısında bulundu.

Palandöken, yazılı açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında ulaşım sektöründe yüzde 50 kapasiteyle yolcu taşınması sınırlamasının şoför esnafını olumsuz etkilediğini belirtti.

"YARI KAPASİTEYLE ÇALIŞILMASI ZORLUYOR"

Ulaşım sektöründe maliyetlerin bu yıl geçen yıla göre yüksek oranlarda arttığına dikkati çeken Palandöken, "Şoför esnafımız için bir yolcunun bile önemi büyükken doğrudan yarı kapasiteyle çalışması artık zorluyor. Gittiği mesafe aynı, yaktığı yakıt aynı, çalışan şoför sayısı aynı olduğu için bu camia artık ayakta kalmakta zorlanıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana lastik, sigorta fiyatları, araçların bakım masrafları, mazot parası ve daha birçok kalemde maliyetlerin tamamında artış oldu. Şoför esnafımız başta ticari yakıt desteği olmak üzere nakit desteği gibi takviyelerle ayrı olarak desteklenmeli." dedi.

HABER: Savaş ARI