Enerjide büyük oranda dışa bağımlı olan Türkiye için ilk sevindiren haber 2020’nin ağustos ayında gelmişti. Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda Tuna-1 Kuyusu'nda 320 milyar metreküplük doğalgaz keşfini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı.

Sonrasında bulunan yeni ortaya çıkan toplam 540 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin Filyos Limanı'ndan karaya çıkarılması için çalışmalar devam ederken ardından ulusal doğalgaz hattına bağlantısı gerçekleşecek.

Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacının önemli bir kısmına cevap verecek olan projede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, tarih verdi. Bakan Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın kullanımı için net tarih verdi. Bakan Dönmez, Karadeniz gazının 2023 mart ayına kadar sisteme bağlanacağını söyledi.

"KARADENİZ DOĞAL GAZI 2023'TE BAĞLANACAK"

Karadeniz'deki doğal gazla ilgili çok merak edilen soruya yanıt veren Bakan Dönmez, "4. gemiyi Güney Kore'den aldık. Birbirine özellikleri açısından yakın olmasının daha iyi. Ekibimizin kullanma kabiliyeti gelişir hem de yedek parça açısından rahat edersiniz. Yeni gemi tamamen tam bağımsız bir çift kule. Mavi vatan diye isimlendirdiğimiz sularımızda çalışmaya hazır. Karadeniz doğal gazı 2023 Mart'ta sisteme bağlanacak. Bu gemimizin de nerede faaliyet göstereceğine gelince bakacağız" ifadelerini kullandı.