Türkiye genelinde hayata geçirdiği çok sayıda sosyal konut projesi ile binlerce aileyi ev sahibi yapan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Düzce’de Beyciler Mahallesi’nde orta gelirliler için inşa edilecek projesine rekor başvuru gelmişti.

101 KONUTA 3 BİN 890 BAŞVURU GELMİŞTİ

101 konut için toplamda 3 bin 890 kişi başvururken kura çekiminde ekranda ismini gören büyük sevinç yaşamı,  ev hayali kuran ancak kurada çıkmayan Düzceliler ise umutlarını başka bahara bırakmıştı.

BAKANDAN HEYECANLANDIRAN AÇIKLAMA

Ev sahibi olmak isteyen ancak Son dönemde yüksek enflasyonun vurduğu inşaat sektöründe artan konut maliyetlerine karşı TOKİ’nin daha fazla konut üretmesini isteyen vatandaşların beklediği müjde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan geldi.

81 İLDE SOSYAL KONUT HAMLESİ

Bit televizyon programına katılan Bakan Kurum 2021 yılında satılan konutların yüzde 14'ünün TOKİ'nin ürettiği konut olduğuna dikkat çekerek, “TOKİ'yle yakın zamanda yine bir sosyal konut hamlesini 81 ilimizde yapacağız. Bir de kentsel dönüşüm konutları yapıyoruz. Bu muafiyetlerle birlikte deprem riskini kontrol edecek adımlar atmayı planlıyoruz.” dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ MÜJDEYİ BİZZAT VERECEK"

Her kentte TOKİ projesi çalışması olduğunu ve 2 ay sonra açıklamanın devletin zirvesinden geleceğini belirten Kurum, “TOKİ olarak konut açığına yönelik yeni projelerin hazırlığı içendeyiz. Bu konuda Haziran ayında 81 ilimizde TOKİ projelerine ilişkin müjdemiz olacak. Bu açıklamayı da Sayın Cumhurbaşkanımız yapacak.” diye konuştu.