Düzce’de vatandaşlar Ramazan Bayramı telaşı yaşıyor. Birçok Düzceli, bayramda kendilerini ziyarete gelecek misafirlerine ikram etmek için tatlı ve şekerleme almak istese de, fiyatlar cep yakıyor. Durum böyle olunca da, bayram alışverişi için dışarı çıkan Düzceliler, elleri boş bir şekilde evlerine geri dönüyor.

Özellikle akaryakıttaki fiyat artış nedeniyle şehirlerarası otobüs fiyatlarına gelen zamlar nedeniyle, birçok Düzceli bayram tatilini evlerinde geçirmek zorunda kalacak. Konu ile ilgili sokağa çıkan Öncü Haber ekibi, mikrofon uzattığı Düzceli vatandaşlara bir dokunup, bin ah işitti. Bu yıl Ramazan Bayramında torunlarına harçlık veremeyeceğinin burukluğunu yaşadığını söyleyen bir vatandaş, “Torunlar harçlık bekliyor, ellerine ne vereceğiz bilmiyorum” dedi.

İşte Düzceli Vatandaşların bayram planları ile ilgili görüşleri:

“AK Partililer bayramı rahat geçirsin”

Turan Cengiz: Bayramı evde geçireceğiz. Biliyorsunuz ekonomik sorunlar var. AK Partililer bayramı rahat geçirsinler.

“Tatil planım yok”

Gamze Işık: Havalar soğuk olduğu için ve tatil kısa olduğu için bayramı Düzce’de geçireceğim.  Başka bir planım yok.

“Bayramı Düzce’de geçireceğiz… Maalesef durumlar malum”

Baran Uluer: Bayramı Düzce’de geçirmeyi düşünüyoruz. Maalesef durumlar malum. Bu vesile ile tüm Düzce halkının Ramazan Bayramını kutluyorum. İnşallah nice güzel bayramlara erişiriz.

“Torunlar harçlık bekliyor, ellerine ne vereceğim bilmiyorum”

Hatem Düzce: Bayramda çoluk – çocuğumuzun yanına gideceğiz. Ama onlara bir şey alamayacağız. Çünkü her şey çok pahalı! Hayat şartları çok pahalı, ben emekliyim ve maaşlarımız düşük. Aldığım emekli maaşım yetmiyor. Torunlar harçlık bekliyor, ellerine ne vereceğiz bilmiyorum. Bu koşullarda torunlarıma harçlık veremeyeceğim.