Hayata geçirdiği ve devam eden eşsiz mimarideki projeleri ile ünü yurtdışına kadar yayılan Düzce’nin inşaat sektöründe dünyaya açılan ve parlayan yıldızı ALG Constructions, ‘Yaşam mimarı’ sloganıyla proje ve yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Karadeniz Bölgesinin en büyük karma yaşam projelerinden olan Algün Park projesi için Düzce’nin inşaat devi Alg Constructions ve Türkiye’nin sektördeki önemli firmalarından Esas Gayrimenkul ile imzalar atıldı.

Algün: “Dünyada marka olmuş büyük firmaları Düzce’ye kazandıracağız”

Projenin detayları hakkında bilgi veren ALG Constructions Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, bu birliktelikle global dünyada marka olmuş büyük firmaları Düzce’ye kazandırarak marka şehir olma yolunda ilerleyen Düzce’nin bölgenin cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Düzce’yi daha modern bir kent kimliğine dönüştürmeyi amaçladıklarını ifade eden Algün, şunları söyledi:

“Bugün Düzce’mizin Merkezinde geliştirdiğimiz Karadeniz’in en büyük Otel, AVM, Rezidans ve Ofislerinden oluşan ‘Karma Yaşam’ projesi Algün Park’ta ALG Construction ve Esas Gayrimenkul iş ortaklığını başlatmak için bulunmaktayız. Algün olarak 25 yıllık ticari geçmişimizle inşaat sektöründe marka olarak Düzce’de bugüne kadar geliştirdiğimiz projelerimizle 3 binin üzerinde aileyi ev sahibi yaptık. Hala devam etmekte olan projelerimizle de yaklaşık 2 bin aileyi ev sahibi yapmaya çalışıyoruz. ALG Construction markasıyla ürettiğimiz projelerimizde insana, doğaya ve ona verilen tüm güzellikleri bozmadan A kalite yapılar üretmeye Dünya’ya kalıcı eserler bırakmaya çalışırken Düzce’mizi de daha modern daha yaşanılabilir bir kente dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Bu birliktelikle global dünyada marka olmuş büyük firmaları şehrimize kazandırarak marka şehir olma yolunda ilerleyen Düzce’mizi bölgenin cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflemekteyiz. Böylesine iddialı projemizde ünlü markalara ev sahibi yapacak olan Algün Park alışveriş, yeme-içme ve eğlencenin merkezi olurken konumlandırdığı 5 yıldızlı otelimizle de konaklamanın ilk adresi olacaktır. Yine projemizde bulunan rezidanslarımız Düzce’nin nitelikli konut ihtiyacını karşılarken ofislerimiz de iş hayatının kalbinin attığı yer olacaktır. Yaklaşık 750 milyon TL’lik yatırımla hayat bulmasını öngördüğümüz projemizde binin üzerinde istihdam yaratarak Düzce’mizin ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz. Bu vesile ile değerli iş ortağımız Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Köseoğlu’na sözü bırakıyorum. Düzce’mize hayırlı, uğurlu olsun.”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümünde projemizi bitirmeyi hedefliyoruz”

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş yıldönümünde projeyi bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Algün, şöyle devam etti:

“Biz projeyi geliştirmeye yaklaşık 6-7 ay öncesinden başladık. Hedefimiz de Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yıldönümü olan 2023’e bu projeyi yetiştirmek. Bu anlamda Belediye Başkanımız, Bakanımız Faruk Bey ile de projemizi paylaştık. Şu anda tüm hazırlıklarımızı yaptık. Ve belediyeye ruhsat başvurusu amacıyla başvurumuzu da yaptık. Belediye incelemelerinden sonra onaylandığında hemen biz startı vermiş olacağız. Ve inşallah da yine 2023 yılına da bitirmeyi hedefliyoruz.”

“Projemiz sıradan bir AVM değil”

“Projemiz sıradan bir AVM değil” diyen Algün, konuşmasında şu bilgilere yer verdi:

“Gerçekten öncelikle alan büyüklüğü ile ciddi bir alanı içine kapsayan 35-40 bin metrekarelik bir alanı kapsayan kiralanabilir alandan bahsediyoruz. Ve bölgede iddialı bir proje. Kullanım olarak da baktığınızda gerçekten modern, rahat, ferah, geniş, yeni nesil bir AVM. Dolayısıyla içindeki markalarıyla da gerçekten Düzce’mizi bölgenin adeta bir cazibe merkezi haline getirecek bir proje. Tabi bununla beraber otelden bahsettik. 5 yıldızlı bir otelden bahsettik. Bu sıradan bir 5 yıldızlı otelden öte marka bir otel yapıyoruz burada. İnşallah o da hem projemize hem Düzce’mize farklı bir bakış açısı getirecektir. Bununla beraber projemizde karma derken ofislerimiz var. Nitelikli bir ofisten bahsediyoruz burada. Diğer taraftan rezidanslarımız var. Bunlar da çok önemli. Hepsine bir bütün halinde baktığımızda ve projenin de konumunu değerlendirdiğimizde biliyorsunuz bu tür projeleri şehir merkezinde yapmak çok mümkün olmuyor. Genelde hep böyle şehir dışlarında yapılabiliyor. Böyle bir arsa da arsa sahibimiz de burada Murat Bey, Güven Bey. Sağ olsunlar bizlere güvendiler, itimat ettiler. Hep birlikte yapıyoruz bunu. Dolayısıyla ayakaltı, yürüme mesafesinde bir merkezi Düzce’mize kazandırmış olacağız. Bu açıdan da gerçekten çok avantajlı bir durum oluyor.

Köseoğlu: “Türkiye’nin ve dünyanın eğlence, lezzet ve alışveriş markalarını Düzceliler ile buluşturacağız”

Türkiye’nin ve dünyanın eğlence, lezzet, alışveriş markalarıyla Düzce’yi buluşturacaklarının altını çizen Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Köseoğlu ise, “Bugün Karadeniz’in en güzel köşelerinden biri olan Düzce’deyiz. Bir arada olduğumuz için çok mutluyuz. Düzce ile ilgili biz hem potansiyele inanıyoruz hem de güveniyoruz. Kısa bir anekdot. Cihat Bey’e de onu söyledim. Biz 4-5 sene önce Anadolu AVM yapım-onarım işlerine bakarken Düzce’ye de geldik. 2-3 tane arsaya da baktık. Dolayısıyla Düzce’nin bu potansiyeli, olduğuna bugün değil, 5 sene evvel de inanıyorduk. Bugün Cihat Bey’lerin yaratacağı projede daha da inancımız arttı. bu güzel şehir için fark yaratacak çalışmalar yapmak istiyoruz. Karadeniz’in en büyük yaşam projesi olacak. Dolayısıyla Düzce’ye çok şey katacağına hiç şüphemiz yok. Biz Esas Gayrimenkul ’de geçmişten gelen bilgi, birikim hem yurt içi hem yurt dışı yurt içinde yönettiği 12 AVM’den oluşan tecrübe ve vizyonu tamamen Algün Park’ta sahaya yansıtmış olacağız. Bizim için alışveriş merkezleri her şehirde yaşam merkezi, sosyal yaşamın merkezi. Hiç şüpheniz olmasın Cihat Bey’le yüzde yüz bu konuda da hem fikiriz ki burası da Düzce’nin merkezi olacak. Dolayısıyla iş ortaklarımıza her zaman en doğru hizmeti vermek vizyonu ile çalışıp bugünün değil geleceğin projesini hayata geçirmeye çalışacağız. Ve bunda çok iddialıyız. Son olarak gerçekten Türkiye’nin ve Dünya’nın eğlence, lezzet, alışveriş markalarıyla Düzce’yi buluşturacağız. Bunu hakkettiğini düşünüyoruz. Biz bundan sonraki süreçte ALG Constructiona elimizden gelen bilgimiz ve oluşan nohamızı her türlü paylaşacağız, sahaya yansıtacağız. Bu vesile ile bir teşekkür de Cihat Bey’e 750 milyon TL yatırım bu dönemde Düzce için çok büyük yatırım. Bin kişi istihdam çok büyük istihdam. Düzce için çok büyük bir şans. Dolayısıyla ben her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendisine teşekkür ediyorum. Bunun da değerinin bilinmeyeceğine şüphem yok” şeklinde konuştu.  

Esas Gayrimenkul’un Sabancı Holding ile bağını anlatan Köseoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Esas Gayrimenkul Esas Holdingin şirketlerinden biridir. Esas Holding Türkiye’nin en büyük aile ofislerinden biri Pegasus Hava Yolları, Macfit ve Esas Burda gibi, Korozaplastik gibi en büyük şirketlerin ortağı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’nın olduğu bir şirketler topluluğu. Esas Gayrimenkul de Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi yatırımcılarından ve varlık yönetim şirketlerinden bir tanesi”

HABER: Savaş ARI