26 Temmuz 2008 tarih ve 26948 sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak yürürüğe giren 9 Temmuz 2008 tarih ve 5784 sayılı elektrik piyasası kanununda değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle cadde ve sokak aydınlatmaları yeni esaslara bağlanarak bu konularda yeni düzenlemeler yapıldı. Getirilen düzenlemelerle otoyollar hariç, kamunun genel kullanımına yönelik cadde ve sokak aydınlatması, dağıtım şirketinin sorumluluğuna bırakılırken bu tür aydınlatma giderleri ve trafik sinyalizasyon giderleri 01/01/2008 – 31/12/2015 tarihleri arasında Hazine tarafından karşılanacak.

Düzenleme de ayrıca kamuya ait park, bahçe, tarihi ve ören yerleri gibi halka açık yerler ile reklam panolarının giderleri ilgisine göre İl Özel İdareleri ve Belediyeler tarafından ödenecek.

Elektrik düzenlemesinde ayrıca Belediyeler tarafından ödenmeyen aydınlatma giderlerinin Elektrik Hava Gazı Tüketim Vergisi ve Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden ayrılan paylardan kesileceği de belirtildi.

Çıkan düzenlemeler Düzce'de de uygulanırken bu düzenlemeyle kurumların giderlerinde nasıl bir değişiklik yaşanacağı ise şimdilik akibetini korumaya devam ediyor.