Düzce ve bölgenin inşaat devi ALG Constructions firmasının bölgenin en büyük projesi olma özelliğini taşıyan, Karma Yaşam Projesinin içinde yer alacak 5 yıldızlı Dedeman Otel, Düzce’nin gelişmesinde önemli katkı sağlayacak. Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü Ortak yayınıyla ilgi ile takip edilen, Öncü Medya Haber genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programına konuk olan ALG Constructions Yönetim kurulu Başkanı Cihat Algün, projenin detaylarını anlatmıştı.

“Düzce ile birlikte zincirimiz büyüyecek”

Dedeman Oteller zincirinin uluslararası bir marka olduğuna dikkat çeken Dedeman, “Şu anda 18 otelimiz var. İnşallah Düzce ile beraber zincirimiz daha güzel, daha büyük olacak. Bu keyifli iş dalında da olmaktan gerçekten çok mutluyum. Teveccüh gösterip bizi seçtikleri için, ben Cihat Beye ve Algün İnşaat ailesine çok teşekkür ediyorum. Konaklama hizmeti, bir şehrin gelişmesi çok önemli faktörlerden birisi. Şöyle örnek vermek istiyorum; 1950’li yıllarda dedem rahmetli Kemal Dedeman Madencilik sektöründe Amerika Birleşik Devletleri’ne ihracat için seyahat ettiğinde bir otelde kalıyor ve New York’taki kaldığı otelde birçok ülkeden birçok insan görüyor ve diyor ki ‘Neden bizim memleketimize bu insanlar gelmiyor? Neden bizim ihracatımız, ithalatımız gelişmiyor?’ Daha sonra böyle bir fikirle dönüyor Türkiye’ye ve diyor ki; ‘Ben yabancı turistlerin gelip kalabileceği bir konaklama tesisi, bir otel açmak istiyorum’ ve ilk otele öyle açıyor. Bunun da şöyle bir katkısı oluyor; bir şehirde otelin olması, o şehre gelen ziyaretçi sayısını etkiliyor. Biraz önce Cihat Bey’in de söylediği gibi şehrin sosyal çevresinin şekillenmesine de katkıda bulunuyor.” dedi.

“Marka geldiği zaman hizmetin boyutu değişiyor”

Düzce’nin doğal güzellikleri, yemek kültürü ve denizi ile turizm bakımında çok zengin bir il olduğunun altını çizen Dedeman, “Düzce çok zengin özelliklere sahip. Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri, gastronomisi, ticareti ile çok zengin bir il. Örneğin ben bilmiyordum, Türkiye’de ilk sahil turizminin geliştiği yer Akçakoca. Cihat Bey sağ olsun bir gün götürdüğünde bizi orasını görme şansım oldu. Yani bu kadar güzel bir özelliklere sahip bir şehirde elbette konaklama imkanları var, ama uluslararası bir marka geldiği zaman tabii ki hizmetin boyutu değişiyor. Biz bunu canlı olarak Tokat’taki otelimizde yaşadık. Tokat’ın da ilk uluslararası marka oteliydi. Tokat’ta şu anda kongre ve etkinliklerde yapılıyor, Kastamonu’da öyle. O yüzden ben Düzce’ye çok katkısı olacağını düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

“Bu projenin içinde biz yer almak istedik”

ALG Constructions tarafından inşa edilecek olan Düzce’nin ve bölgenin en büyük Karma Yaşam Projesi’nin içinde yer almayı kendilerinin istediğini dile getiren Dedeman, “Bu karşılıklı bir seçimdi aslında. Herkes kendi iş yapacağı kişiyi seçerken nasıl özeniyorsa, aynı dilden konuşmak, aynı bakış açısına sahip olmak, aynı kaliteyi aramak, bunlar karşılıklı birbirimizde bulduğumuz özelliklerdi. Cihat Beyin Düzce’deki yatırımlarını inceledik. Her biri birbirinden özel ve güzel projeler. Bu Algün Karma Projesi’nde ki, diğer rezidans, AVM ve ofislerde aynı şekilde bizim çok arzu ettiğimiz, içinde olmak istediğimiz kalitede proje. O yüzden bizim için çok kolay oldu. Hatta bu projede yer almak için Cihat Beyi biz ikna ettik de diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

“Dedeman Otel’in Düzce’de ciddi bir cazibe merkezi olacağını düşünüyorum”

“Büyük şehirlerin Düzce’ye yakın olması bazen bir dezavantaj olabilir” diyen Dedeman, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ankara, İstanbul, Eskişehir, Bursa, bunlar yaklaşık 3’er saat mesafedeki büyükşehirler. Düzce’de işi olan kişiler, günübirlik gelip-gitmek yerine kalmak istediğinde, Düzce’nin zenginliklerini de deneyimlemek için kalmak istiyorsa, Düzce’de böyle nadide, güzel bir tesisin olması kalış süresini de uzatacaktır. Belki bölgesel toplantıların burada yapılması mümkün olacaktır. Biz Düzce ve bölgesinde böyle bir potansiyeli gördük. Gerek Ticaret Odası Başkanımızla yaptığımız sohbetlerde Düzce’de çok büyük bir iş toplantısı, iş seyahati için gelenlerin yoğun olduğunu gösterdi bize. Bu tesis ile birlikte bu hedef kitleyi buraya çekebileceğimizi düşünüyorum. Aynı zamanda otelde yer alacak tüm sosyal faaliyetler spası, spor salonu, düğün kına gibi etkinlikle için güzel bir salonlarımız var, restoranlarımız olacak gerek AVM’nin içinde gerekse otelin içinde. Ben ciddi bir cazibe merkezi olacağını düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun demek istiyorum, Cihat Beye de teşekkür ediyorum.”

“Dedeman yerli ve milli bir marka”

Dedeman Oteller zincirinin Türkiye’nin uluslararası yerli ve milli bir markası olduğunu kaydeden Dedeman, son olarak şunları söyledi:

“Bir gün Kastamonu’ya gidiyorduk, Düzce’den geçerken Cihat Beyin ofisine uğramıştık. Orada da kendisine ‘Cihat Bey, bizi tercih etmeniz lazım’ dedim. Çünkü ben bu markanın temsilcisi, sahibi olarak karşınızdayım. Şimdi evet birçok yabancı markalar var, ama bunların sahipleri gelip de sizinle masa da oturup bu sohbeti yapmazlar. Bana her zaman ulaşabilirsiniz. Ben her zaman, yerli ve milli olan bu markanın sahibiyim. 3 kuşaktır bu ailede olan bir marka. İnşallah bizden sonraki kuşaklarda bu markayı sahiplenir ve devam ettirir. Bu topraklarda yetişmiş, bu topraklarda kazandığını, yine bu topraklara geri verme arzusu içinde olan bir markayız. Sanırım Cihat Beyi ikna etmem de ki neden bu konuşma olmuştur.”

HABER: Savaş ARI