Yüzde 60’ın üzerine çıkarak son 20 yılın zirvesine ulaşan enflasyon, çarşı pazarda kendisini yüksek fiyatlar olarak göstermeye devam ederken vatandaş maaşını ay sonunu kadar yettirebilmenin hesabında…

Her yeni günün yeni zamlar anlamına geldiği ülkede son dönemde Düzcelilerden özellikle zincir marketlerde etiket ve kasa fiyatının farklı olduğuna yönelik şikâyetler katlanırken yapılan denetimler de şikâyetlerin önüne geçemiyor.

Yerel zincir markette yaşadıklarını gönderdi

Son olarak Bahçeşehir bölgesindeki bir marketler zincirinin şubesine giderek alışveriş yapan vatandaş yaşadığı durumu ‘Herkes dikkat etsin’ diyerek 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na gönderdi.

Rafta başka, kasada başka fiyat

Marketten alışveriş yapan vatandaş kasaya ödeme yaptıktan sonra evine gittiğinde aldığı labne peynirinde etiket ve raf fiyatlarının tutmadığını fark etti. Rafta 22 lira 95 kuruş yazmasına rağmen fişte aynı ürün için 26 lira 90 kuruş yazdığını gördü.

Parasını geri aldı

Raftan kasaya 3 lira 95 kuruş fiyat farkı oluşan ürünüyle birlikte söz konusu marketin yolunu tutan vatandaş durumu kasa görevlisine anlatarak farkında olmasa marketin kasasında kalacak olan parasını geri aldı.

Vatandaşları ‘dikkatli olun’ diyerek uyardı

Düzceliler’i alışveriş yaparken kasa ve raf fiyatını kontrol etmeleri konusunda uyaran vatandaş, “Zaten ekonomi ortada. Fazla bir şey alamıyoruz. Bir de sürekli kasada fiyatı artan ürünlerle karşılaşıyoruz. Bu niye böyle oluyor? Ben fark ettim. Peki, fark etmeyenler ne olacak?” diyerek yetkilileri sıkı denetime davet etti.

Kanunun emri açık

Öte yandan Tüketicini Korunması Hakkında Kanun’u, “Etiket, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasında fark olması durumunda tüketici lehine olan fiyat uygulanır.” deniyor. Buna göre böyle durumlarda etiket fiyatı neyse vatandaştan onun tahsil edilmesi gerekiyor. Aksi durum ise kanuna aykırılık teşkil ediyor.