Düzcespor’a mali kaynak sağlanması için, film platosuna Ucuzluk Pazarı kurulması için yürütülen çalışmalar tamamlandı. Üç ay boyunca faaliyet gösterecek olan ve haftanın bir günü açılacak Ucuzluk Pazarı için, diğer illerde de tanıtım yapıldı.

“Bu durum beni ve Düzce Esnafını rahatsız eder”

Bu duruma tepki gösteren DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, konu ile ilgili Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile aralarında geçen diyalogları anlatan Kayıkçı, “Ben bu konuyu öğreneli 3 gün oldu. Benim yanıma 2 tane meslek odası başkanı geldi ve bu durumu onlar bana söyledi.

‘Başkanım biz bir duyum aldık, bu duyum üzerine Zabıta Müdürlüğü’ne gittik Ucuzluk Pazarı’nın kurulacağını öğrendik’ dediler.

Filim Platosunun bulunduğu bölgeye 3 ay boyunca Cuma günleri Düzcespor yararına Ucuzluk Pazarı kurulacakmış.

Ben bu işte bir yanlış olduğunu söyledim. Tabii ben bunu duyar duymaz Sayın belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü ile görüştüm. Dedim ki Sayın Özlü’ye, ‘Düzce esnafının sıkıntıları var, Ucuzluk Pazarının kurulacağı söyleniyor, ben Esnaf Odası Başkanıyım, fakat bunu sonradan öğreniyorum’ gibi ifadeler kullandım.

Belediye Başkanımız da, ‘Biliyorsunuz Düzcespor’un paraya ihtiyacı var. Taahhüt veren bazı firmalar taahhütlerini yerine getiremedi. Transfer döneminde sıkıntılar var. Düzcespor yöneticileri takıma gelir getirmek için yer göstermemizi talep etti. Bizde film platosunun orayı verdik’ dedi.

Ben de burada Düzce’nin esnafı olmayacak mı, dışarıdan esnaf getireceklerini duyduk’ dedim. Ben böyle söyleyince, başkanımızda ‘Yok ben bunu kabul etmem. Bana Düzce’nin esnafı oy verdi. Düzce’ye dışarıdan esnaf sokmam’ dedi. Bunu söyleyen Belediye Başkanımız.

Ama burada Düzceli esnafın olmasını isteyen benim. İzmit Ucuzluk Pazarında, Düzce Ucuzluk pazarı için broşürler dağıtılarak, oradaki esnaflar Düzce’ye davet edilmiş. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil. Yani esnaf topluyorlar dışarıdan. Bu durum beni ve Düzceli esnaf arkadaşlarımızı rahatsız eder” diye konuştu.  

“Düzceli esnaflarımız Düzcespor için gerekli desteğini veriyor”

Düzceli esnafların, Düzcespor için ellerinden gelen desteği verdiğini kaydeden Kayıkçı, “Bu konu ile ilgili Düzcespor yöneticileri ile görüştüm. Dediler ki, Düzcesor yararına Ucuzluk Pazarı kuruluyor. Bu ucuzluk pazarına Düzceli esnaflar da katılabilirler dediler.

Bizim esnaflarımız her zaman Düzcespor’a her zaman destek veriyor. Düzce’de esnaf 16 aydır zorda. Ben Düzce Esnaflarının teşkilat başkanıyım. Ben İzmit’in esnafını savunamam.  Yani İzmit’ten gelecek-gidecek. Yani buraya dışarıdan esnaf gelmesi Düzce Esnafını maaf eder.

Düzcespor evet başımızın üzerinde, ama burada Düzce’nin esnafını da düşünmek lazım. Bu yapılan iş yanlıştır. Her dönemde Düzce’de böyle bir şeyler yapıyorlar” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI