Düzce’nin en büyük firmalarından olan ve Türkiye’nin en büyük 374. Şirketi olma unvanını elinde bulunduran Düzce Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş., yeni bir yatırıma hazırlanıyor. Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında üretimine devam eden şirketin Çankırı’nın Çerkeş ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’ne 250 milyon dolarlık yatırım yapması için imzalar atıldı.

Törene Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, AK Parti Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, AK Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitçioğlu, Çerkeş belediye Başkanı Hasan Sopacı ve Düzce Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş katıldı.

Vali Ayaz: Sıkıntı yaşamayacaksınız

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, burada yaptığı konuşmada, üretim ve istihdamın hem Türkiye hem de dünya için önemli olduğunu söyledi. Çankırı'da hem istihdamı hem üretim seviyesini yukarıya taşıyacak her türlü yatırımın büyük önem taşıdığını vurgulayan Ayaz, "Yatırımcılarımızın atacağı her türlü adım bizim için çok kıymetli. Onların hiçbir sıkıntı yaşamadan ilimizdeki yatırımı gerçekleştirmeleri için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi taahhüt ediyorum."dedi.

Başkan Sopacı: Her türlü desteği vereceğiz

11 fabrikanın faaliyet gösterdiği ve 8 fabrikanın da temeli atıldığı Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık bin 500 kişinin çalıştığını aktaran Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı da Düzce Cam’a her türlü desteğin verileceğini kaydederek, "Bizler ilçe halkı olarak sanayi ve ilçemizin gelişmesi için her türlü desteği vereceğiz. Buraya kurulan fabrikalar, fabrika sahibi değil, Çerkeş'in öz malıdır. Biz böyle görüyoruz ve her türlü desteği vereceğimizi taahhüt ediyoruz." dedi.

İmzalar atıldı

Konuşmaların ardından Düzce Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Aktaş ile Belediye Başkanı ve Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sopacı arasında yatırımla ilgili protokol imzalandı.

(AA / Öncü Haber Merkezi)