Esnafların ekonomik kriz ortamında yaşadığı durumla ilgili açıklamada bulunan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, ekonomik krizin etkilerinin Düzce'de yeni yeni hissedilmeye başlandığını belirterek, ''Üyelerimiz tarafından yapılan kredi taleplerinde artış var. Bunun sebebi olarak artan işsizlik oranları, küresel mali krizin ülkemizde etkileri ve en önemlisi kooperatifimiz tarafından sunulan uygun kredi şartları gösterilebilir. 1 Ocak 2009 tarihinden bu yana 78 gün içerisinde, üyelerimize 5 Milyon 400 Bin TL. kredi kullandırıldı. kredilerimiz 50 bin TL. limitli'' ifadelerini kullandı.

Ekonomik krizin etkilerinin, küçük esnaftan yapılacak alışverişler ve onlara sağlanacak kredi kolaylıkları ile azaltılabileceğini kaydeden Taşlı, ''Düzce halkının esnafımızdan alışveriş yapması burada çok önemli. Çünkü esnaflarımız ayakta kalmalı. Her bölge halkı kendi esnafına yönelmeli. Üyelerimizden gelecek kredi taleplerinin artarak devam edeceğini şuan için öngörüyoruz'' dedi.

Şuanda 750 Bin TL. kredi tutarının takibe alındığını da belirten Taşlı, ''Kredi geri ödemelerinde, piyasalarda ki daralma ve ekonomik krizden kaynaklı aksaklıklar ve gecikmeler yaşanıyor. Bizim dönemimizden önce verilen kredilerden 100 üyemiz ve bizim dönemimizden de 36 üyemiz hukuki takip altına alındı. Şuanda anaparaya 10 eşit taksit, faiz borçlarına da o faiz ile 48 aya varan vade imkanı sağlıyoruz. geçmiş dönem borçluları ve kredi borçları takip altına alınan üyelerimiz bu fırsatlardan yararlanmalı. son gün 30 Mart. Üye esnaflarımız bu kolaylıktan yararlanmalı ki, gelecek dönemde kredi alabilmeleri kolaylaşmalı. şeklinde konuştu.

Taşlı, esnafların kredi isteklerinde önemli bir artış olduğunu ve ekonomik kriz ortamının ne zamana kadar devam edeceği konusunda kesin bir tarih verilemeyeceğini de sözlerine ekledi.