Marketlerdeki fahiş fiyat uygulamalarından sonra, tüketicilerin yaşadığı problemlerden biri de gıda ürünlerinin reyonda farklı, kasada farklı fiyatta olması.Türkiye genelinde bazı zincir marketlerde fahiş fiyat uygulamaları son dönemde artış gösterdi. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zincir marketlerin denetlenmesine yönelik yeni talimatlar verdi.

Ancak Düzce’de her köşe başında şubesi olan A 101 isimli zincir marketin fiyat oyununu Düzceli bir vatandaş ortaya çıkardı. Koçyazı Mahallesinde şubesi bulunan bir markete giden E.D isimli vatandaş, rafta 10 lira 90 kuruş yazılı ürünü alarak kasaya gitti. Kasaya geldiğinde ise görevli kasiyer, ürünün 12 lira 90 kuruş olduğunu söyledi.

Rafta fiyatın farklı olduğunu söyleyen E.D ile kasiyer arasında kısa süreli tartışmanın yaşanması üzerine, müşteriye 2 lirası geri verildi.

Konu ile ilgili şikâyetini 0 542 767 18 81 numaralı Öncü Haber WhatsApp ihbar hattına yapan E.D ‘Düzce’de zincir marketlerin yeteri kadar denetlenmiyor mu?’ diye sorguladı. Aldığı ürünün raf fiyatı ile kasadaki fiyatının ayrı olduğunu dile getiren vatandaş, Düzceli yetkilileri göreve davet ederek, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyat uygulayan zincir marketler için çalışma başlatmıştı. Ancak bu denetimler Düzce’de yapılmıyor mu? Bugün Koçyazı Mahallesinde bulunan üç harfli A 101 isimli markete gittim. Rafta fiyatı 10 lira 90 kuruşa satılan ürünü aldım. Kasaya geldiğimde ise, kasiyer bana ürünün 12 lira 90 kuruş olduğunu söyledi. Ben bu durumda ürünü teslim etmeyeceğimi, raftaki ürünün fiyatı ne ise kasada da aynı fiyatın geçerli olduğunu söyledim, biraz tartıştıktan sonra kasiyer bana 2 liramı teslim etti. Ben bir tüketici, bir vatandaş olarak Düzce’deki bu tür marketlerin daha sık denetlenmesini istiyorum” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI