KOSGEB Düzce Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün ön değerlendirmesi sonucunda, Genel Merkez’e göndermiş olduğu “TGM Kule Vinç Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti.” Türkiye Genelinde yapılan KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Yarışması’nda Yılın Genç Girişimci Ödülü dalında finale kalmaya hak kazandı. Yarışma için yapılan başvurular arasında kendi dalında ilk 5’e giren Düzceli işletme, son jüri değerlendirmesinde birinci seçilirse, ödülünü Kasım ayı içinde yapılması planlanan törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

KOSGEB Düzce Hizmet Merkezi Müdürü Asım Türkmen , Ülke genelinde 8 ayrı alanda 3 bin 58 firmanın başvuru yaptığını ve kendi dalında ilk 5'e girme başarısını gösteren TGM Kule Vinç Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti.’nin kendilerini gururlandırdığını belirtti.

Türkmen "KOSGEB'in bu yıl ikinci kez düzenlediği yarışmada ilimizden de bir finalist çıkması bizleri bölgemizdeki bu başarıdan dolayı son derece onurlandırmıştı. Çünkü artık işletmelerin de KOSGEB aracılığı ile geleneksel hale dönüşen Türkiye Geneli ödüllü yarışması olmuştur.” ifadelerini kullandı.

TGM Kule Vinç Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti’nin yetkilisi Mithat DOĞAN ise şunları söyledi:

“ilimizi bu yarışmada zirveye bizim taşımamız, yıl boyunca yaşadığımız sıkıntı ve yorgunluklarımızı bir nebze olsun üstümüzden almıştır. Bizler KOSGEB’den zaten belli başlı destekler almaktayız. Bu ödül de bizlere ayrıca en güzel destek olmuştur, bizi buna layık görenlere çok teşekkür ediyoruz. İşletmemiz Türkiye’de ilk ve tek olarak kule vinç üretmektedir.”

Bu yıl ilki düzenlenen ‘’KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri’’ kapsamında; “Yılın Başarılı KOBİ Büyük Ödülü”, “Yılın Başarılı KOBİ Ödülleri” ve “Yılın Başarılı Girişimci Ödülleri” ana kategorilerinde, her bir ödül için beş işletme olmak üzere, toplam 40 KOBİ ve girişimci finalist olarak belirlenecek ve bu finalistlerden 8’ine ödül verilecek.

 

Haber; M.YILMAZ