Fındık piyasasındaki yerini Toprak Mahsulleri Ofisi'ne kaptıran ve üreticilere olan borçlarını ödemekte güçlük çeken Fiskobirlik'te sular durulmuyor. Doğu Bölgesinin olağanüstü genel kurul talebiyle imza toplamasının önüne geçilmesinin ardından bu kez de Batı bölgesi aynı talep ile harekete geçti.

Yönetim Kurulu'nun işinin bu kez geçtiğimiz sefer olduğu kadar kolay olmayacağı ifade edilirken, içinde Düzce'nin de bulunduğu Batı Bölgesinin Olağanüstü Genel Kurul için imza toplama çağrısına Doğu bölgesi delegelerinin de destek vermesi bekleniyor. Genel Kurul talebi için imza toplayan delegeler arasında, yönetimin maaşlarını almasına rağmen üreticilerin parasının ödenmemesinin delegeler arasında tepkilere yol açtığı, ayrıca birliğin piyasada belirleyici rolünün ortadan kalkmasının kabul edilemez olduğunun konuşulduğu duyumları alınıyor.

Olağanüstü Genel Kurulun toplanması durumunda daha önce de başkanlık da yapmış olan Salih Erdem'in başkanlığındaki yeni yönetim kurulunun oluşturulmasının gündeme geleceği konuşuluyor. İmza toplama çalışmalarının yaklaşık bir ay içinde sonuçlanması beklenirken, Muhalif delegelerde, Fiskobirlik'in yeniden fındık piyasasına hakim rolünün geri kazanılmasının görevdeki yönetimle gerçekleşmesinin mümkün olamayacağı kanaatinin oluştuğu dile getiriliyor.

Bilindiği gibi daha önce Doğu Karadeniz illerinden delegeler olağanüstü genel kurul talebiyle imza toplayarak yeterli sayıya ulaşmış, ancak yönetim kurulunun bu aşamada delegelere önceki borçlarına yönelik ödeme yapması nedeniyle, bazı imzaların geri çekildiği, bu nedenle yeterli sayıya ulaşılamadığı iddia edilmişti.