Dövizdeki yükseliş ve uluslararası gelişmelerin faturası yüzde 60’ı geçen enflasyon olarak fiyatlarda aşırı yükselişe neden olmuştu.

Bayram öncesi Düzce’de sokaklar tenha

Hayat pahalılığı nedeniyle özellikle dar gelirliler temel ihtiyaçlarını alırken bile derin hesaplara girmek zorunda kalırken 2 yılın ardından kısıtlamasız geçecek yaklaşan bayram öncesi dolup taşması gereken Düzce Merkez sokakları da öncesi yıllara göre boş kaldı.

Enflasyonda umutlar yıkıldı

Vatandaş gelirini ay sonun kadar yettirmenin hesaplarını yaparken gelmeye devam eden zamlara karşı umutlarını geleceğe bağlarken, bu temenniye karşı üzen haber geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yılsonu enflasyon tahminini ikiye katladı.

Yılsonu tahmini 23’ten 42’ye çıkarıldı

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Merkez Bankası, yılsonu enflasyon tahminini yüzde 23,2'ten yüzde 42,8'a çıkardı. Haneleri en çok yoran gıda enflasyonu tahminini ise yüzde 49'a yükseltildi.

Bakan Nebati aralığı işaret etmişti

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki enflasyonun yavaş yavaş yoluna girdiğini belirten Nebati, "Artık yaz geliyor. Aralık ayından itibaren her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz." diyerek yılsonunu işaret etmişti.