Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, ağustosta yüzde 19,25 olan enflasyon eylülde 19.58’e yükseldi. Vatandaşın cebini yakan enflasyon, 2.5 yılın zirvesine çıkmış oldu.

ZAM ŞAMPİYONU BİLET FİYATLARI

Öte yandan TÜİK Kocaeli Bölge Müdürlüğü de ağustos ayında Düzce’de fiyatı en çok artan ve düşen de ürünleri açıkladı. Buna göre Düzceliler’in cebini Düzcespor taraftarının da yüksekliğinden şikâyet ettiği spor müsabakalarına giriş ücreti yaktı. Maç biletlerindeki artış oranı yüzde 59 oldu.

KÖMÜR SOBADA YANMADAN CEP YAKTI

Zam şampiyonları listesinin ikinci sırasındaysa halen soba ile ısınan binlerce Düzceli’yi kara kara düşündüren kömür fiyatları yer aldı. Kömür fiyatlarında yalnızca bir aylık artış yüzde 42 oldu.

OKULLAR AÇILDI YURT VE SERVİS ÜCRETLERİ ARTTI

Okulların açılmasının velilere faturası da ağır oldu. Çocuk sweatshirtü yüzde 38 artış oranıyla listede 3. sırada yer aldı. Düzce’de servis ücretlerini yeniden düzenlemesiyle gidilen artış da tabloya yansıdı. Servis fiyatları yüzde 36 oranında artarken listede kendisine 4. sırada yer buldu. 1.5 yıldır kapalı olan yurtların yenide faaliyete geçmesi de üniversitelere ve ailelerine pahalıya patladı. Yurt fiyatları 30 günde yüzde 35 oranında yükseldi.

SEBZE VE MEYVELER DÜŞÜŞTE

Listede fiyatı en çok düşen ürünler listesinde sebze ve meyvelerin yer alması ise artan gıda fiyatlarına karşı bir nebze sevindirdi. Salatalık yüzde 28 ucuzladı. Onu yüzde 26 ucuzlayan limon, yüzde 22 ucuzlayan şeftali ve yüzde 17 ucuzlayan kabak takip etti.

DÜZCE’DE ENFLASYON TÜRKİYE ORTALAMASINDAN YÜKSEK

Öte yandan bir önceki yılın aynı ayına göre (son 1 yıllık) ise, Düzce’nin içinde bulunduğu TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova) bölgesinde fiyat artışı yüzde 20,01 oranı ile Türkiye ortalaması olan yüzde 19,58’in 0,43 puan üstünde gerçekleşti. Aylık TÜFE ise yüzde 1,39 oldu.

HABER: Mehmet GÜNESEN