Koronavirüs salgını yüzünden yolcu sayıları büyük oranda düşen minibüsçü esnafı çok zor günlerden geçiyor. Pandemi sürecinde işleri sekteye uğrayan esnaf, daha fazla mağduriyet yaşamamak için kamuya ve bankalara olan borçların ötelenmesini istiyor.

Pandemi öncesi Boğaziçi-Düzce hattında 15 minibüsle sefer yapan S.S. Yeşilboğaz Kooperatifi, günlük araç sayısının 5’e kadar gerilediğini ve bu durumun aileleri ile birlikte yüzlerce vatandaşı etkilediğini bildirdi.

Üyeleri adına Öncü Haber’e açıklamalarda bulunan S.S. Yeşilboğaz Kooperatifi Başkanı Akif Koç, “Günlük 15 araçla Boğaziçi-Düzce arasında çalışan kooperatifimizde şuan günlük 5 araç çalışıyor. Bununla geçinen 34 üyem var. Artık dayanma gücümüz kalmadı, işlerimiz durma noktasına geldi. Üyelerimiz araçlarını satmaya başladı. Giderleri tamamen ortadan kaldırdık fakat yine yeterli değil. 1 araç ayda 6 gün çalışıyor. Bu kadar az sefer olduğu için belki evini bile geçindiremez ki araçların taksidi var. Toplu taşıma esnafının bütün borçlardan muaf tutulmasını istiyoruz. Sahipsiz kaldık ve pandeminin yükü şuan bizde.” ifadelerini kullandı.