Düzce Ticaret ve Sanayi Odası'nın ilgili mevzuat gereği yılda iki kez yapılması zorunlu olan Toplu Komite Toplantıları’nın ilki Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin başkanlığında video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi.

“Üyelerimizin birçok sorununa birinci elden çözümler üretildi”

Toplu komite toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ahmet Dertli, “Bildiğiniz üzere yılda 2 kez yapmamız gereken Toplu Komite Toplantılarının ilkini video konferans olarak yapmamız gerekti. Yaşadığımız pandemi süreci dolayısıyla üst birliğimiz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden odamıza iletilen resmi yazı gereği oda organ toplantılarımızı video konferans olarak yapmamız istendi. Bildiğiniz üzere mart 2020 dönemi itibariyle yapılan seri istişare toplantıları sayesinde üyelerimizin birçok sorununa birinci elden çözümler üretildi. Bunun devamı için yine sizlerden beklentilerinizi ve sorunlarınızı bizlere iletmenizi rica ediyoruz. Yaşadığımız pandemi süresince birçok sektörde daralmalar, sistem değişiklikleri ve hatta kapatmalara kadar ilerleyen süreçler yaşandı.” dedi.

“Taleplerimizi valimize ilettik”

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin; ise konuşmasında şunları kaydetti: “Ülkemizin ve ticaret erbaplarımızın şu anki gündemi 17 günlük kısıtlama. Biz oda olarak elimizden geldiğince kapsamı genişletmeye gayret ediyoruz. Fakat bakanlıktan gelen bir genelge olması dolayısıyla fazla da bir hareket alanımız olmuyor. Taleplerimizi valimize ilettik. Umuyoruz ki olumlu dönüş yapacaktır. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”  

Komiteler sıkıntı ve taleplerini sıraladı

Toplantının devamında konuşan 3. Meslek Komitesi (orman ürünleri) Başkanı Şahin Bircan, Orman İşletme Müdürlüğü’nün tomruk ihalelerinin yüz yüze gerçekleşmesini istedi.

7. Meslek Komitesi (tekstil imalatı) Başkanı Mutlu Kayan, tam kapanmaya dahil edilen kreşler için iş yerinde çalışan personellerin kreş ihtiyacının olduğunu ve valiliğe yazı yazılmasını talep etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, fabrikanın bir kreş ile anlaşması olduğu takdirde ve T.C kimlik numaralarını odaya bildirdiklerinde valilikten alınacak olan özel izinle kreşe devam edebileceğini belirtti.

“Öğrenciler bu yüzden sahadan uzak kalıyor”

Meclis Üyesi Hayati Eğilmez, devletin okul yapımına, demire, çimentoya vergi muafiyeti getirdiğini anımsatarak, ancak ağırlıklı olarak meslek liselerinde bulunan atölye ve laboratuvar yapımı ile teknik malzemelerde vergi indirimi olmadığını belirtti. Meslek liselerinin atölye ve laboratuvar alt yapılarının vergiden indirimli olması gerektiği vurgulayan Eğilmez, “Öğrencilerin bu yüzden sahadan uzak kaldığını kabul edilirse meslek liselerine bu olanak tanınması eğitime çok büyük katkı sağlayacak.” diye konuştu.

“Sigorta acentelerine çalışma izni verilmeli”

 Meclis Üyesi Selim Koçak, sigorta acentelerine çalışma izni verilmesini talep etti.

Toplu Meslek Komitesi Toplantısı, bir sonraki toplantının yüz yüze olabilmesi temennileriyle sona erdi.