Yaklaşık üç aydır gündemi olumsuz etkileyen kriz ortamı bütün kesimlere ivme kaybettirmeye devam ediyor. Çoğu işyeri bu yüzden kepenk indirirken çoğu işyeri de işçi çıkarmalarla krizin etkilerini azaltmaya çalışıyor. Çıkarılan işçi sayıları da özellikle son aylarda ciddi seviye de artış gösteriyor. Bu durum nedeniyle Hükümetin çalışmaları da devam ederken krizin etkilerinin özellikle 2009 yılının ilk çeyreğinde daha da artması bekleniyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun dönemler halinde açıkladığı işsizlik rakamları ise giderek artmaya devam ediyor. Artan rakamlar arasında işyeri kapatanların sayısı da bulunuyor. İntihar edenlerde son aylarda gözler görülür bir artış gösterdi.

Yaşanan ekonomik kriz ortamında birliktelik mesajları da yapılıyor. İşçi Partisi İl Genel Meclis adayı Ayşe Atasoy'da ekonomik kriz ile ilgili yaptığı yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet tarihimizin en büyük ekonomik krizini yaşıyoruz. Fabrikalar kapanıyor, esnaf kepenk indiriyor. Çiftçimiz üretim yapmak için tohum ve gübre alamaz hale geldi. İşsizlik ve yoksulluk diz boyu. Borç yükü altında çıldıran vatandaş, çoluk çocuğunu öldürüp intihar ediyor. Kriz Türkiye'yi de Düzce'yi de teğet geçmiyor, vurup geçiriyor, yıkıp geçiyor. Bu durumdan kurtulmanın tek çaresi kadın erkek omuz omuza ülkemize sahip çıkmaktır.”