Meclis'te Genel Kurul'da; içerisinde KYK öğrenim kredisi borçlarının faizlerinin silinmesi, Kur Korumalı Mevduat uygulamasının süresinin 31 Aralık 2023'e kadar uzatılması gibi konuları da kapsayan Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri sürüyor.

MİLYONLARCA GENCİ İLGİLENDİRİYOR

Teklifin 7'nci maddesi; milyonlarca genci ilgilendiriyor. Üniversite eğitimi sırasında KYK öğrenim kredisi alan gençler, borçlarının faizlerinden dert yanmıştı.

CUMHURBAŞKANI GENÇLERİ ÇAĞRILARINA KULAK VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin faizli borç sitemlerine kayıtsız kalmamış, ilk olarak Grup Toplantısında dile getirmişti. Olayın gündeme gelmesinden bu yana çalışmaların sürdüğü bilinirken, yasa tasarısı nihayet hazırlanarak meclis gündemine girdi.

KREDİ TUTARI KADAR ÖDEME YAPACAKLAR

Torba yasa olarak meclise sunulan diğer maddelerle birlikte KYK faizlerini ele alan 7. Madde, TBMM’de kabul edildi. Böylece yasanın tamamı görüşülüp yürürlüğe girdiğinde KYK öğrenim kredisi borcu olan öğrenciler, yalnızca aldıkları kredi tutarı kadar geri ödeme yapacaklar.