Memur-Sen Düzce İl Başkanı Orhan Kılıç yaptığı yazılı açıklamada toplu sözleşme hakkının Memur-Sen Konfederasyonu’nun zaferi olduğunu vurgulayarak “Toplu sözleşme yasasının çıkması için bu kadar mücadele eden Memur-Sen, toplu sözleşme sürecinden de başarıyla çıkacaktır.” ifadelerini kullandı.
 
Teşvik Niteliğinde Olmalı
 
Hükümetin, 2003, 2006, 2009 ve 2012 yıllarında sermayeye yönelik dört teşvik paketi yürürlüğe koyduğunu dikkat çeken Kılıç, Memur-Sen olarak ilk toplu sözleşmenin kamu görevlilerine motivasyon ve teşvik paketi niteliliğinde olmasını beklediklerini söyledi.
 
Kamu Görevlileri Arasındaki Makas Daraltılmalı
 
“Artık enflasyona ezilen değil enflasyonu ezen bir maaş istiyoruz.” diyen Kılıç, “İlk toplu sözleşme üst düzey bürokratlarla diğer kamu görevlileri arasındaki makası daraltmalıdır. Bürokratlarına bir seferde asgari ücretten daha fazla zam veren hükümet, kamu görevlilerinin çoğunluğu için talep edeceğimiz artışları yok sayma ve kabul etmeme lüksüne sahip değildir. Emekli milletvekili maaşlarına yapılan zam oranı karşısında bizim taleplerimizin ne kadar makul olduğu görülecektir.” dedi.
 
Toplu sözleşme taleplerinin detayları ve tamamını kitapçık haline getirerek kamuoyu ile paylaşmayı planladıklarını söyleyen Kılıç'ın toplu sözleşme ile ilgili beklentilerinin bazıları şöyle: 
 
“Yüzdelik zam beklentimiz 2012 yılı için yüzde 16, 2013 yılı için yüzde 14'. Taban aylığa zam ise yüzdelik artışlara ek olarak 2012 yılı için 120 TL, 2013 yılı için 80 TL olmalı. Ek ödemede öğretmen ve öğretim elemanı için 50 puan(314 TL), din görevlileri, hekim dışı sağlık personeli, sivil savunma uzmanları ile KİT’lerdeki 2 Sayılı Cetvele tabi personelden ek ödeme oranlarında artış yapılmayanlara 25 puan (157 TL) artış yapılmalı. Kıdem aylığı: Kıdem aylığı göstergesi 20’den 100’e çıkarılmalı, 25 yıllık süre sınırlaması uygulanmamalı ve Toplu sözleşme ikramiyesi 2012 yılında 90 TL, 2013 yılında 120 TL olmalı. “