Tarım ve Orman Bakanlığı, Düzce’de çiftçilere hibe desteği sağlamaya devam ediyor. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’na başvuran projelerden 5’i yapılan değerlendirmeler sonucunda desteklenmeye uygun görüldü.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Çiçek, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Düzce’den kabul edilen 5 projenin toplam proje bedelinin 14 milyon 107 bin TL olduğu, buna karşılık 5 milyon 877 bin TL hibe sağlanacağını ifade etti.

Çiçek ayrıca bu etap kapsamında uygun görülen projelerin birinin Defne Yaprağı İşleme, Paketleme ve Depolama Tesisi yatırımı olduğu, diğer 4 projenin de Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliğine yönelik sabit yatırımları kapsadığını açıkladı.

Müdür Çiçek, “Projelerin içerisinde bulunduğumuz pandemi koşullarına rağmen durmaksızın üretmeye devam eden değerli üreticilerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” sözleriyle bakanlık ve müdürlük eliyle Düzce’de çiftçilerin ve üreticinin desteklenmesine devam edileceğini söyledi.

HABER: Mehmet GÜNESEN