Sel felaketi, don olayı derken bir türlü güldürmeyen sebze-meyve fiyatları artık vatandaşın cebini yakmıyor. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte bollaşan tarla ürünleri pazara uygun fiyatlarla indi. Ramazan ayının da gelmesiyle satışları artan pazarcı esnafı halinden memnun… Aynı şekilde vatandaş da henüz birkaç hafta önce kilosunu 9 TL’den aldığı domatesin 2 TL’ye düşmesinin memnuniyetini yaşıyor.  

Bugün Aziziye Mahallesi’nde bulunan Perşembe Pazarı’na gittik ve pazarcı esnafına hem satışlarını hem de dört kişilik bir ailenin, “Bir haftalık sebze-meyve torbası kaça dolar?” diye mikrofon uzattık.

“iki paket sigara parası”
Satışların Ramazan ayı dolayısıyla iyi olduğunu belirten bir pazarcıdan şu yanıtı aldık:

“Fiyatlar uygun, ürünler tarladan, hepsi kaliteli ürünler. Domates 2 TL, salata 3 TL genel de 2-3 TL arasında fiyatlar. Dört kişilik bir aile bir haftalık sebzesini 20 TL’ye alır, meyvesini de 20 TL’ye alsa 40 TL’ye torbasını doldurur. Bedava yani iki paket sigara parası.”

“Meyve bu ara ateş pahası”
Fiyatların oldukça düşmesi dolayısıyla satışların güzel olduğunu belirten ve halinden memnun başka bir pazarcı ise şöyle konuştu:

“Meyve fiyatları biraz yüksek ama sebze fiyatları iyi. Dört kişilik bir aile bir haftalık pazar yapmak istese sebzesini 40 TL civarına alır ama meyve pahalı. Meyve bu ara ateş pahası.”