Düzce’nin başarılı iş inanı ALG Constructions Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün, projenin detaylarını Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu, Öncü TV ekranları ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayını ile geniş kitlelere ulaşan “Kitabın Ortasından” programında anlattı.

Cihat Algün’ün konuk olduğu programı gerek Öncü TV ekranlarından, gerek radyoları başından, gerekse Öncü Sosyal Medya hesapları üzerinden binlerce Düzceli takip etti.

“Bölgenin en büyük projesi”

Projenin bölgenin en büyük projesi olduğunu kaydeden Algün, “Projemiz büyüklüğü ile Karadeniz Bölgesinin mix projesi. Karadeniz’de böyle karma yaşam alanı projesi. Bu proje Düzce’nin 30 yıl, 40 yıl ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede. Otelimiz 5 yıldız ve otelimizin içerinde sıpa, sauna, büyük bir spor salonu gibi her şey olacak.  Biz bu projeyi tamamlayıp bitirdikten sonra, açık söylüyorum bunu 5 yıldız yapıp Algün Otel diye de yapabilirdik. Ama biz marka otellerin çok rağbet gördüğünü gördük. Biz bununla ilgili bütün Hilton gibi büyük otellerle görüştük, bunun yanında Dedeman’la görüşmelerimiz devam ediyordu. Bizde yerli ve milli olan Dedeman oteli tercih ettik. Dedeman Cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana var olan bir kuruluş. Burada Banu hanıma da teşekkür ediyorum, Düzce’ye geldiler gördüler, projelerimizi incelediler ve bu oteli Düzce’de görmek istediklerini söyledi. Her şeyden önce sayın il başkanlarımıza, oda başkanlarımıza bu projeyi sahiplendiği için teşekkür ediyorum. Düzce için geç kalınmış bir proje. Böyle bir uluslararası projeyi Düzce’ye kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

“Projenin toplam maliyeti 750 milyon TL”

5 yıldızlı Dedeman Otel’inde içinde yer alacağı Karma Yaşam Alanı Projesi’nin toplam maliyetinin 750 bin TL olduğunu belirten Algün, “Güzel bir sinerji oluştu Banu hanımla aramızda, vizyonlarımızın da birbirimize uyuştuğunu anlıyoruz. Banu hanımla birlikte Düzce’de turizmi yeniden adlandıracağız. Bölgenin ve ülkemizin en çok tercih edilen destinasyonu olacağına inanıyorum.  Bu projenin tamamı yaklaşık 750 milyonluk bir yatırım. İnşallah biz bu yatırımı en kısa zaman içerisinde tamamlayacağız. Şu anda devam eden 15’e yakın projemiz devam ediyor. Ve bu projeler öyle küçük projeler değil. Bugüne kadar kimseyi mağdur etmediğimiz gibi, kendimizi de mahcup etmediğimiz gibi bunu da başaracağız. Bunu 2023’te yani Cumhuriyetimizin 100. Yıl döneminde hizmete sokmayı planlıyoruz, ama inşaat süresi biraz uzun süreceği için 2024’te faaliyete geçireceğiz. Bizim otelcilik bir geçmişimiz yok, bu yüzden uluslararası bir firmayla bunu yapalım dedik. Dedeman’ın tecrübeleri ile birlikte daha verimli, daha kaliteli bir hizmeti müşterilerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.

“Sayın Faruk Özlü olmasaydı biz bu projeyi yapamazdık”

Projenin asıl mimarının Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü olduğunu ifade eden Algün, “Sayın Bakanımız olmasaydı, biz bu projeyi yapamazdık. Aslında bu projenin mimarı Sayın Bakanımız Faruk Özlü’dür. Faruk Özlü olmasaydı, biz bu projeyi yapamazdık. Bunun yanında Düzce Valimiz ile birlikte bütün kurumlar bu projede bize destek oldular ve projemiz resmiyet kazanmış oldu.   Gerçekten geç kalınmış bir proje. Düzce’miz gerçekten çok zengin bir yer. Çok değerlerimiz var, denizi, gölleri, yaylaları, bunların dışında Konuralp, tarihi zenginlikleri ile Karadeniz bölgesinin Efesi olacak. Bakanımız Faruk Özlü’nün çabaları ile yapılan arkeoloji kazılarda bulunan bulgular, bu zenginliği ortaya çıkartıyor. Ayrıca, yemek kültürümüz çok güzel ve çok farklı bütün bunları üst üste koyduğumuz zaman, böyle bir projeye ihtiyaç vardı” açıklamalarında bulundu.

Programın tamamını aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz:

Facebok: https://www.facebook.com/oncurtv/videos/312325257334382

HABER: Savaş ARI