Türkiye’de akaryakıttan, temel gıda ürünlerine kadar her kalemde gelen zamlar, ay sonunu zor getiren vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Bu durumu da değerlendiren DEVA Partisi İl Başkanı Murat Caymaz, AK Parti iktidarının ‘Ekonomik problem yok’ diyerek, bu gerçeği görmediğini öne sürdü.

“Hangi dünyada yaşıyorlar, hangi pencereden dünyaya bakıyorlar?”

Caymaz, “Artık zamları takip edemez hale geldik. Önceden haftalık geliyordu, şimdi günlük geliyor, korkuyoruz ki saatlik gelmesin. Hakikaten insanlar artık çok zor durumda. Biz hemen hemen her gün sahadayız, esnaf gezisi yapıyoruz, köy ve kahve ziyaretleri yapıyoruz, STK ziyaretleri yapıyoruz. İnanın insanlar bezmiş durumda. Kimse ne yapacağını bilemiyor, yarını göremiyor insanlar, yarın ile ilgili planlama yapamıyor, çok kötü yani, gerçekten çok kötü. Mevcut iktidar bununla ilgili hiçbir gerçeği kabul etmiyor, ‘Ekonomik problem yok.’ diyorlar. Hangi dünyada yaşıyorlar, hangi pencereden dünyaya bakıyorlar, sokakta kimi dinliyorlar, sokakla bir irtibatları var mı? Biz bu duruma ciddi anlamda üzülüyoruz. Bunlara çözüm bulunması lazım, çünkü söz verildi.” dedi.

“Sözlerini tutamadılar, ülkemiz her gün kötüye gidiyor”

AK Parti’nin son genel seçimlerde ekonomi eksenindeki sorunlar çözme vaadinde bulunduğunu anımsatarak sözlerine devam eden Caymaz, şöyle konuştu:

“Bu iktidar 2018 yılında seçimlere girerken, ‘Bütün sorunları çözeceğiz’ diye söz verdi. ‘EYT’yi çözeceğiz’ dedi, ‘Geçim problemlerini çözeceğiz.’ dedi, ‘Enflasyonu çözeceğiz.’ dedi. Ama bakıyoruz ki, bu problemler hiç çözülemedi, aksine katlanarak devam ediyor. Artık tamamen gerçeklerden uzak, bir yönetim anlayışı var. Rasyonel, ortak akıldan uzak bir yönetim anlayışı var. Bunların bir an önce düzeltilmesi lazım, yoksa ülkemiz daha da kötüye gidiyor, hızla kötüye gidiyor, her gün kötüye gidiyor. İnşallah biz bu ekonomik sorunları yeni kadrolarla, genç, dinamik, çağı yakalayan, dünyanın hızlı gelişimini takip eden biz bunu düzelteceğiz.”  

HABER: Savaş ARI