Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ilişkin, "Süratle çoğaltılması noktasında Tarım Kredi Kooperatiflerine verdiğimiz talimatlar var. Türkiye genelinde ilk etapta bin kadar yapılması talimatını verdik. Süratle çoğaltacağız." açıklaması gıdadaki fahiş fiyattan bunalan vatandaşların yüreklerine su serpmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından, gözleri Tarım Kredi Kooperatifinin Düzce’de bulunan mülklere çevrilmişti. Mülkiyeti Tarım Kredi Kooperatifine ait olan Spor Sokakta bulunan ve kiracılar arasında anlaşmazlığın yaşandığı kafeteryanın market olacağı yönünde, Öncü Haber’de yayımlanan haberin ardından, Tarım Kredi Kooperatifi açıklama yaptı. Açıklamada, kooperatife ait taşınmaz ile ilgili tahliye davasının açıldığı bilgisine yer verilerek, bu alana market yapılmayacağı kaydedildi.  

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatiflerinin sayılarının arttıracaklarına dair talimat verildiğini açıklamasından sonra Düzce’deki 4. Şube olarak, kooperatife ait Spor Sokak’ta bulunan ve halihazırdaki kiracıların anlaşmazlık yaşadığı gayrimenkulün markete dönüştürülmek üzere, boşaltılacağı belirtilmiştir. Söz konusu gayrimenkuldeki taşınmazda bulunan kiracılar hakkında tahliye sürecinin başka nedenlere dayandığı ve konunun mahkeme aşamasında olduğu hususları, kamuoyunun bilgisine sunulur.”

HABER: Savaş ARI