Koronavirüs vaka ve vefat sayılarında büyük oranda düşüş sağlanmasının ardından kontrollü normalleşmede 1 Haziran itibariyle ikinci aşama başladı. Alınan karar doğrultusunda sokağa çıkma kısıtlamasında saatler esnetilirken restorant, kafe, kahvehane, spor salonu ve halı saha gibi pek çok işletmenin de tedbirler çerçevesinde yeniden açılması kararı alındı.

Uzun bir süredir alınan tedbir ve kısıtlamalar nedeniyle ekonomik açıdan zor günler geçiren esnaf alınan yeni karar doğrultusunda dükkânlarını açarak yeniden faaliyetlerine başladı. Yeni döneme ilişkin bir açıklama yapan Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (DESOB) Mustafa Kayıkçı, kademeli normalleşme süreciyle birlikte kepenkleri kaldıran esnaflara ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

“ESNAFIMIZ BİR NEBZE OLSUN NEFES ALACAK”

Pandemi nedeniyle kapalı iş yerlerinin yeni kararla birlikte açılmasının ekonomiye nefes aldıracağını ifade eden Kayıkçı, “Yeni normalleşme dönemi ile birlikte esnaf ve sanatkârlarımız bir nebze de olsa rahat bir nefes alacak” dedi.

“BEKLENTİMİZ DİĞER KESİMLERİN DE FAALİYETE BAŞLAMASI”

COVİD-19 salgını sebebiyle esnaf ve sanatkârların mağduriyet yaşadığını ifade eden Kayıkcı, “Yeni dönem aynı zamanda ekonomiyi de canlandıracaktır. Şimdi tüm beklentimiz kademeli normalleşme dönemi içinde sektördeki diğer kesimlerin de faaliyete geçmesidir” ifadeleriyle önümüzdeki süreçte hâlihazırda tedbirler kapsamında faaliyetlerine devam edemeyen iş kolları için de kararlar alınmasını temenni etti.

Kayıkcı, azalan vaka sayılarına rağmen salgının halen devam ettiğini hatırlatarak esnaf ve vatandaşlardan bu sürecin başarıyla atlatılması için tedbir ve kurallara uyulmaya devam edilmesini istedi.

HABER: Mehmet GÜNESEN