Düzce’nin özellikle turizmde kalkınmasına ve gelişmesine büyük olanak sağlayacak olan bu gelişme, siyasetinden iş dünyasında kadar birçok kesim tarafından olumlu karşılandı. Konu ile ilgili Düzce DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı ile Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı İş İnsanı Ahmet Mutlu, Öncü Haber mikrofonuna değerlendirmelerde bulundu.

Kayıkcı: “Dedeman Otel Düzce için büyük bir prestijdir”

Dedeman Otel’in Düzce için prestij olduğunu söyleyen DESOB Başkanı Kayıkcı,  00:38 – “Dedeman gibi uluslararası bir 5 yıldızlı otelin Düzce’ye gelmesini son derece olumlu değerlendiriyorum. Dedeman Grubuna ve Algün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Algün’e, Belediye Başkanımıza ve TSO Başkanına teşekkür ediyorum. Çünkü böyle bir ilgi alaka ile bunun buraya gelmesi şu demek oluyor; artık Düzce büyüyor. Düzce, Ankara ve İstanbul arasında artık sıradan bir şehir değil. Bakın burada Düzceliler’in de dikkatini çekmek istediğim bir nokta var. Tabii ticaret çok farklı bir şey, ama Düzce’nin Düzce markası olmasını gerçekleştirecek olan da bana göre Konuralp’tir ve Konuralp’te yapılan arkeolojik kazıdır. Yani görülen kısmı, bana kalırsa işin 3’te biri. Çünkü tarihi çok güzel bir şekilde çıkartmayı başardılar. Düzce artık sanayileşmede çok büyüdü. Artık buraya, beyaz yakalıların gelmesi lazım. Yani beyaz yakalılar derken, parasal değeri yüksek teknolojik işler yapanları buraya almaya başladılar. Diğerleri zaten burada çok durmuyorlar, sıradan işçiler çalıştırıyorlar, bir akşamda da çekip gidebiliyorlar. Artık Düzce’ye köklü yatırımlar geliyor. Buraya gelen fabrikatörler, CEO’lar, fabrikanın üst düzey genel müdürleri, bir şeyleri Düzce’de üretmeye çalışan, Düzce’ye değer veren insanlar Bolu’ya kaçıyordu. Akçakoca’da otellerimiz var, ama çok yeterli değil onlara göre. Buraya gelecek olan 5 yıldızlı Dedeman Otel Düzce için çok büyük prestijdir” dedi.

Mutlu: “Düzce’de turizm için önemli bir adım atıldı”

Düzce Kalkınma ve Tanıtma Başkanı Ahmet Mutlu ise, 5 yıldızlı Park Dedeman Düzce projesi ile Düzce’de turizm için önemli bir adım olduğunu kaydetti. 5 yıldızlı otellerin turizmin olmazsa olmazları arasında bulunduğunu ifade eden Mutlu,  01:48 – “Bu hafta çok heyecan verici bir haber aldık. Turizmde olmazsa olmaz, 5 Yıldızlı Otel kurulacak Düzce’ye. Bu yüzden çok sevinçliyiz, inşallah başarıyla biter ve Düzce’de turizmde ilk adım atılmış olur. Sanayi de zaten büyük bir yol alındı, yola devam ediliyor. Bir defa 5 yıldızlı otel olmayınca turizm olmuyor. Ben Trabzon’a gittim ve Dedeman Otel’de kaldım. Otelde yer bulamadım. Otelin sahibini aradım, o kendi odasından bize yer ayırttı. Sabah kalktığımda otel komple turist dolu, bir tek yerli ben varım. Otel görevlisine, durumun neden bu şekilde olduğunu sordum. Yaylalara minibüslerle gidiyorlar, akşama kadar yaylaları geziyorlar, ondan sonra dönüp otelde kamet ediyorlar. Akçakoca’daki Düzce Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümündeki hocalarla beraber birçok kez toplantı yaptık, 5 yıldızlı otel olmayınca turizmin olamayacağını söylediler. Şehre gelenler kalacak yer soruyor. Burada iyi otellerimiz var, ama marka olmayınca olmuyor. Onun için bir yerden başlanmış oldu, inşallah arkadaşımız bu yatırımı yapar da Düzce için hayırlı olur” açıklamalarında bulundu.  03:58

HABER: Savaş ARI