Akfa Beton, başvurularının onaylanmasının ardından aldığı ruhsatla Akçakoca'ya bağlı Doğancılar Köyü'ndeki köy tüzel kişiliğine ait kiraladığı boş arazide beton üretim santrali kurmak için çalışmalara başladı.

Akçakoca iş dünyasından gelen yoğun talep doğrultusunda beton santrali ihtiyacını karşılamak üzere yatırım yapma kararı alan ve bunu yaparken, bakanlıkların ilgili müdürlüklerine taahhütname verip çevre konusunda ne kadar duyarlı olduğunu gösteren Akfa Beton, ilçenin eğitimine de katkı sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

Beton santralinin de yer alacağı Doğancılar Köyü sınırlarında bulunan Akçakoca Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'na ulaşım sağlanan yolun genişletilmesi gündeme gelirken, Akfa Beton’un yöneticileri, tesisin de üzerinde yer aldığı yolun genişletilmesi durumunda, tüm asfalt maliyetini devlete yıkmak yerine özel sektör olarak da ellerini taşın altına sokacaklarını ifade etti.

Yolun genişletme çalışmalarının başlaması halinde, firma olarak asfalt için maddi destek olacaklarını kaydeden firma yetkilileri, bu örnek duyarlılıkları ile takdir topladı.