95 oktan benzinin litresi 3.87 liraya, 97 oktanın ise 4.01 liraya çıktı! Araç sahipleri isyanda! Geçen hafta yapılan artıştan sonra akaryakıt firmaları, petrol fiyatlarındaki yükselişi gerekçe göstererek benzin fiyatlarında yeni bir artışa gitti. Ancak gelen zamlar vatandaşı çileden çıkardı! 95 oktan benzinin litresi 3.87 liraya, 97 oktanın ise 4.01 liraya çıktı. Akaryakıt fiyatlarına ard arda gelen zamlar sonrası araç sahipleri isyan bayrağını çekti ve "Sanki pompadan benzin değil zam akıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.

Benzin alırken görüşlerini aldığımız Özgür Çakır, "Araba ya benzinle gidiyor ya mazotla ya da LPG ile. Bunların üçünde de zamlar oluyor. Benzindeki son zam benzinli araç sahiplerini tamamen çileden çıkartacak cinsten oldu. 2 litre benzin yakında 10 liraya vuracak. O zaman ne olacak. Zamların düşmesini bekliyoruz. Sanki pombadan benzin değil zam akıyor" dedi.

Benzin fiyatlarının çok yüksek oluduğunu söyleyen Aydın Çetinkaya ise: "Her geçen gün benzine zam geliyor. Zam gelmesinden dolayı da bir çok sorun meydana geliyor. Ama arabamız var. Mecburuz benzin almaya. Benzin fiyatlarının düşmesi taraftarıyım. Ama bu zammın yarısının vergi olduğunu biliyorum" dedi.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan artışı "çok kötü" olarak niteleyen Turhan Parlak: "İşimiz gereği araba ile seyahat etmemiz gerekiyor. Mecburen benzin almamız lazım. Benzin fiyatlarına gelen zam benzinli araç kullananlar için sorun oluyor. Hükümet güzel işler yapıyor. Ama bu işlere de el atması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yapılan son artışın vatandaşlara zorluk getireceğini dile getiren Fikret Aktaş: "Benzin fiyatı şuanda 3.88 TL'den alınıyor. Bu fiyat bile bizleri zorluyor. Haliyle bize dokunuyor. Ama arabamız var ve arabanın ilerlemesi için mecbur almak zorundayız. Vatandaşlar sıkıntı yaşayacaktır" dedi.

Akaryakıta gelen zammın sürücüleri üzdüğünü belirten Münevver İsmailoğlu ise: " Bu zamlar hem beni hem de vatandaşları üzdü. Arabamız var. Mecburen benzin almamız gerekiyor. Ama arabayı değiştirmeyi düşünüyoruz. Yapılabilecek bir şey olması gerekiyor. Benzin fiyatlarının artmasının Avrupa'daki iklim değişikliğinden olduğu söyleniyor. Otogaz'da da bir zam oldu. Bu da sorun getiriyor. Gerçeği söylemek gerekirse benzin fiyatları düşmez. Tam tersine zam gelmeye devam eder" dedi.

Haber; Ş. ÇAKIR