Merkeze bağlı Gölormanı Köyü nüfus artışı nedeniyle orman köyü statüsünden çıkartıldı. Bu nedenle Orman İşletme Müdürlüğü tarafından geçen yıl 100 TL olan kışlık yakacak odun nakliye ücretleri 2 bin 700 TL’ye çıkartıldı. Nakliye ücretlerinin artması birlikte, ormandan odun yapamayan vatandaşlara bir traktör römork odunun fiyatı 20 bin TL’ye yükseltildi.

Kışlık yakacak odunun nakliye ücretlerinin artması ile birlikte köy sakinleri de ayaklandı. Tepkilerini Öncü Haber Mikrofonuna dile getiren köy sakinleri, siyasi ve Düzce Milletvekillerine seslenerek, kendilerine sahip çıkılmasını istedi.

“Bana bir traktör odun 20 bin TL’ye geliyor”

Köy sakinlerinden Musa Dikmen,  “Ben bugün odunu parayla aldım. Bana bir traktör odun 20 bin liraya geliyor. Ben önceden aynı odunu 4-5 bin liraya alıyordum. Nakliyeye yüz lira veriyordum, şimdi olmuş 2 bin 700 lira. Ben odunu zaten parayla aldım, 20 bin liraya geliyor. Hangi insanın dermanı var ki bu işe?  Burası bir orman köyü, talebimiz bu fiyatların düşmesi yönünde. Doğalgaz da istiyoruz. AK Parti İl Başkanı ve Milletvekilleri sadece seçimden seçime buraya gelmesinler, her zaman vatandaşın yanında olsunlar” dedi.

“Siyasiler bize sahip çıksın”

Siyasilerden Gölormanı Köyü’ne sahip çıkmalarını istediklerini ifade eden Metin Dikmen de, “Köyümüzde geçen sene nakliye yüz liraydı. Bu sene fahiş bir fiyat oldu. Dün gelen bir habere göre steril 650 TL dediler. Sonra akşam işletmeden bir haber geliyor, 2 bin 700'e düştü diye. Nedir yani bu fiyat? Verdiğimiz nakliye paraları birdenbire yirmi yedi kat nasıl artıyor, ben onu anlamadım. İnsanlar zaten mağdur durumda. Bir de bu şekilde insanları daha da mağdur etmeye çalışıyorlar. Bu köy 830 haneli bir köy, hadi diyelim 130 hanesi odun almadı, 700 hane odun alacak. Bu bütçe nasıl bir kaynaktan gelecek de bu insanlar odun alacak? Adam asgari ücret maaş alacak, gelecek yarısıyla odun nakliyesine yazılacak. Yapamıyorsa gidecek 10 bin verip ormandan odun alacak. Bu insanları bu kadar mağdur etmenin hiçbir anlamı yok bence... Madem biz köy statüsünden çıktık Gölormanı Köyü'müze altyapı ve doğalgaz istiyoruz. Siyasilerden Gölormanı Köyü'ne sahip çıkmalarını istiyorum. Sadece seçimden seçime gelmesinler. Gelsinler köyün sıkıntılarını dinlesinler, vatandaşlarla istişare yapsınlar” diye konuştu.

“Devlet bize sahip çıkacağı yerde, elimizdeki parayı alıyor”

Artan nakliye ve kışlık yakacak odun fiyatları nedeniyle köylünün mağdur olduğunu ifade eden Ahmet Yılmaz ise,  “Biz zaten burada bir ay önce bir sel afeti geçirdik. Sayın milletvekillerimiz bize sahip çıkmadılar. Bari bu sefer odun işinde sahip çıksınlar. Devlet bize ek bütçe verdi ama Tarım İl Müdürlüğü'nün bize yardım ettiği para bizi zaten karşılamadı. Şu anda köylümüz ve köyümüz zor durumda. İl Başkanlarımız ve milletvekillerimiz bize sahip çıkarsa çok iyi olur. Şu anda kimsenin 2.750 TL yatıracak bütçesi yok. Bir araba odun yapmak şu anda 10 bin liraya mal oluyor bir insana. Devlet bize sahip çıkacağı yerde elimizdeki parayı da alıyor. Bizim zaten kendi ağaçlarımız bunlar. Bizim normal hakkımızı bize parayla satıyorlar. Zaten tarımda bir afet geçirdik, şimdi artık sahip çıkılmasını istiyoruz devletimizden. Bizim milletvekillerimiz bize sahip çıkmıyor. Doğalgaz da istiyoruz ama zaten altyapı da yok. Altyapı yapılsa doğalgaz da isteyeceğiz. Şimdi 40 hane fazla çıktı diye bizi köy statüsünden çıkartmaya uğraşıyorlar. Bize de yazık günah” açıklamalarında bulundu.