Yürüyüş amacına ulaştı

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Olağan Meclis Toplantısı, Başkan Ertan Taşlı'nın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ertan Taşlı, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen “Şehitlere Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşüne atıfta bulunarak, yürüyüşün amacına ulaştığını söyledi. Taşlı, ülkenin güvenliksiz ve zayıf gösterilmeye çalışılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek milletimizin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olmasını da sözlerine ekledi.

“48 alanda belgelendirme yapıyoruz”

Taşlı'nın konuşmasının ardından Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Albayrakoğlu, oda faaliyetlerini meclis üyelerine aktardı. Albayrakoğlu, Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun 40 olan zorunlu belge gerektiren meslek sınıfının 48'e yükseldiğini ve odanın da Meybem kurumuyla işbirliği yaparak bu 48 alanda belgelendirme yaptığını söyledi.  

Hala proje aşamasında...

Albayrakoğlu ayrıca uzun süredir Düzce'ye kazandırılması beklenen ancak proje aşamasından öteye geçemeyen TOBB'un Düzce'ye yapacağı okulla alakalı olarak da konuştu. Çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Albayrakoğlu, inşaatın yapılacağı alanda bulunan anaokulunun yıkılmasıyla birlikte ihale sürecine girileceğini ifade etti.

“MYK uygulamaları yanlış!”

Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülkadir Albayrakoğlu'nun ardından söz alan Meclis Üyesi Bilal Türkan ise Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) uygulamalarının yanlış olduğunu savunarak, dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu tür sertifikalandırma işlemlerinin çıraklık eğitim kurumları tarafından sağlandığını, şimdiye kadar bu eğitim kurumlarından (çıraklık eğitim kurumları) mezun olan elemanların yeniden sınava tabi tutulduğunu ve bu durumun haksızlık oluşturduğunu söyledi. Türkan, MYK haricinde ildeki işsizlik sorununun çok garip olduğunu, 14 bin kayıtlı işsiz olmasına karşın işverenlerin eleman bulmakta zorluk çektiğini, Düzce'de işsizlik maaşına başvuru oranlarının ülke genelinin hayli üzerinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Toplantının son kısımlarında ise 2015 kesin mizanı, şubat ayı mizanı ile meclis ve yönetim kurulundan gelen önergeler ele alınarak karara bağlandı. Toplantı Meclis Başkanı Ertan Taşlı'nın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

Haber:C.ÜSTÜNER